AKTUELNO

Bojan Jovanovski - Boki 13, koji je u Severnoj Makedoniji uhapšen zbog milionskog reketa, najverovatnije je umešan i u organizovanje elitne prostitucije, devojke (možda i dečake) podvodio je čak i Ramušu Haradinaju.

Ovo je šokantno saznanje do koga je istragom došla makedonska policija posle hapšenja Jovanovskog na grčkoj granici 15. jula ove godine. U mobilnom telefonu Bokija 13 nađena je sumnjiva, šifrovana prepiska s bliskim saradnicima Haradinaja, a pretpostavlja se i da su Boki i Ramuš bili u direktnom kontaktu preko jednog pripejd broja, piše Informer.

Izvor iz istrage, visokopozicionirani pripadnik makedonske policije, kaže da je besan što je istraga poruka zaustavljena, i to po naređenju iz vrha vlasti u Skoplju.

- Jovanovskom su oduzeti mobilni telefoni, tablet i laptop. U mobilnom telefonu nađeno je više sumnjivih SMS i Vajber prepiski sa visokopozicioniranim ljudima u vlasti u Prištini. Sumnjamo da je u pitanju elitna prostitucija, sve ukazuje na to, ali istraga je zaustavljena još krajem jula, navodno da se ne naruše dobri odnosi sa Kosovom - navodi izvor.

On dodaje da je sa ovim slučajem upoznao novinare jednog dnevnog lista i internet portala u Skoplju, ali da niko ne sme da piše o Haradinaju. Prema njegovim rečima, sasvim je moguće da je Boki 13 bio i u direktnom kontaktu a Haradinajem!

- Boki 13 bio je na vezi sa čovekom koji važi za glavnog operativca Ramuša, koji mu završava važne i privatne poslove. Sa njim je razmenjivao poruke koje upućuju na sumnju u elitnu prostituciju. Takođe, kolege iz službi bezbednosti sumnjaju da je Jovanovski preko jednog pripejd broja bio u vezi i direktno sa Haradinajem, ali to je nemoguće dokazati... Ono što je sigurno jeste da je Boki sa Ramušovim čovekom razmenjivao indikativne poruke - tvrdi izvor.

Na pitanje da konkretno otkrije o čemu se radi, izvor otkriva jednu od prepiski.

- Krajem decembra prošle godine, posle nekoliko kurtoaznih poruka, Jovanovski je Ramušovom čoveku poslao ovakvu poruku: "Drug, šaljem ti tri komada za R. Super su." Sutradan uveče Haradinajev čovek odgovara Bokiju: "Tomato je odličan. Hvala."

- Sad treba biti mnogo naivan pa misliti da je Jovanovski iz Skoplja slao Ramušu Paradajz! Biće da je nešto drugo... A na sumnju u elitnu prostituciju navodi nas još najmanje dvadesetak poruka koje su razmenili i koje čak ukazuju na podvođenje maloletnih dečaka, najverovatnije romske nacionalnosti! O tome još ne mogu da pričam, mnogo je opasno - navodi sagovornik.

I dok u petak niko od zvaničnika u Skoplju nije hteo da komentariše ta saznanja, bivši šef policije Marko Nicović ocenjuje da je sasvim moguće da je Boki 13 deo umrežene šeme elitne prostitucije.

- Ne treba se čuditi ukoliko je, kao neka vrsta muške madam, organizovao devojke za Haradinaja, jer i mnogi strani predstavnici na Kosovu koriste ove usluge. Osim toga, ne bi me iznenadilo ni da su u sve ovo uključeni i narkotici, jer jedno obično ne ide bez drugog - zaključuje Nicović.

#Boki 13

'