AKTUELNO

Direktor CEBEF-a Damir Handanović rekao je gostujući u Novom jutru da Beograd i njegov kulturni sadržaj raste i napreduje, uporedo sa gradskom infrastrukturom i ekonomskim boljitkom.

- Beograd napreduje infrastrukturno, pa se trudimo da napreduje i kulturno. Zaista uspevamo u tome. Postali samo među najuspešnijim zemljama na Balkanu, dobro smo tlo za inostrane izvođače. Sve ono što neki pre nas nisu uspeli, mi smo to uradili – rekao je on.

- U proteklih sedam godina Srbija je, od zemlje na korak od bankrota, napredovala do mesta među uspešnim, najpoželjnijim i najrazvijenijim državama na Balkanu tako da se više sredstava ulaže u kulturu i u besplatan sadržaj i to su činjenice. Srbija je postala interesantna i za inostrane zvezde – rekao je Handanović, ističući da aktuelna vlast ima “pune ruke posla, da ispravi sve što su njeni prethodnici uradili”.

Kako je istakao, za napredak Srbije i Beograda, najviše je zaslužan predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji je prema njemu, povećao ugled države u svetu.

- Sa Vučićem smo napredovali, sada smo među najuspešnijima na Balkanu u ekonomskom, privredom ali i kultrnom smislu. Svetske zvezde žele da nastupaju i dođu kod nas. Ne razumem zbog čega to smeta opozciji, koja na sve načine to pokušava da ospori uprkos tome što nema nikakvih argumenata za to – istakao je Handanović.

On je gostujući u Novom jutru rekao da po prvi put u Beogradu, od 23. do 25. avgusta, Music Week okuplja zvezde narodne, pop i rep muzike. Festival se već 4 godine održava na Kopaoniku i okuplja najveće regionalne muzičke zvezde. Sada se Music Week festival spustio na beogradsko Ušće, a prvo veče, kaže Handanović, zabeležilo je veliku posećenost.

- Sinoć je bilo oko 100.000 ljudi, što je veliki uspeh, nastupao je Dženan Lončarević, Jelena Rozga, danas nas očeju Hari Mata Hari, Aca Lukas, Lepa Brena i Darko Lazić, a već sutra Beograđani će moći da čuju Anđelinu, Saru Jo, Maju Berović – rekao je on.

Kako je istakao, Beograđani zaslužuju jednu ovakvu manifestaciju, ali kako je nagalsio, iz grada spremaju i još iznenađenja.

- Sve zvezde regiona biće na jednom mestu. Beograd je zaslužio jedan ovakav festival. Organizovali smo više događaja na jednom mestu. Posle svega, pravimo pauzu par dana, i od 30. nas očekuje koncert Simfonijskog orkestra – rekao je Handanović.

#Damir Handanović

'