AKTUELNO

Uprkos tome što je Srbija podnela svu neophodnu dokumentaciju, sud je odložio donošenje odluke o bivšem haškom optuženiku.

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru saopštiće 2. marta odluku o zahevu Srbije za izručenje predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, koji se danas usprotivio izručenju, tvrdeći da je zahtev Srbije političke prirode. Tim povodom oglasio se i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je naglasio da su naši pravosudni organi podneli svu potrebnu dokumentaciju kako bi zahtev Srbije bio ispunjen.

- Tužilaštvo i pravosudni organi Srbije godinama su ozbiljno radili na građenju predmeta na osnovu kojih danas, i nakon što je Haški trinunal u skandaloznom postupku oslobodio mnoge od odgovornih za zločine nad Srbima, ima materijala za nova suđenja na osnovu novih dokaza, iako su teroristi ubili i uklonili mnoge svedoke u prethodnom periodu - naveo je Đurić. Haradinaj je pred sudom rekao da nije počinio zločine već da je samo branio albanske civile, preneo je portal Indeks online.

Haradinaj je pred sudom rekao da nije počinio zločine već da je samo branio albanske civile, preneo je portal Indeks online. Na pitanje sudije da li je saglasan sa zahtevom Srbije za izručenje, Haradinaj je rekao da se protivi, obrazloživši svoj stav tvrdnjom da je zahtev političke prirode, preneo je portal Indeks onlajn.

U sudnici u kojoj je održana rasprava prisustuvovao je veliki broj pristalica Haradinaja među kojima je bilo onih koji nose majcu sa simobila "Velike Albanije".

Č.N/I.P/S.A.

#Francuska

#Marko Đurić

#Ramuš Haradinaj

#Sud

'