AKTUELNO

Gosti Novog jutra složili su se da deo srpske opozicije nema nikakav plan ni program za budućnost Srbije, kao i da ni ne treba da izađu na izbore, niti da postoje na političkoj sceni Srbije.

Glavni urednik "Srpskog telegrafa" Milan Lađević, komentarišući novinske natpise da Vučić otvaranje auto-puta je koristio za samopromociju, zapitao je "šta hoćete vi?“

-Ne valja vam predsednik koji izlazi, ne valja vam onaj koji izlazi – rekao je Lađević pročitavši novinske naslove dok je Boris Tadić bio na vlasti i otvarao paviljon u Veneciji, te je podsetio da je u Požegi prisustvovao otvaranju rekonstruisanog trga i naglasio je da tada u takvim listovima nije bilo takvih natpisa.

-Ovaj čovek otvara nešto što je izgrađeno, završeno, to su veliki i značajni projekti za građane – smatra Lađević.

-Slažem se sa ’Danasom’ on jeste apsolutni rekorder, i treba da bude rekorder, kada se uporedi šta je on radi danas i šta su ovi radili u prošlosti naravno da će više stvari otvarati – istakao je Lađević.

-Što kaže ministar finansija, sa ovim investicionim planom od 12 milijardi evra svakako će još toga biti, jer to daje dobrobit građanima. E sad, to nekima smeta, zašto Vučić otvara. Najbolje da pozove Jeremića ili Đilasa da otvaraju, imaju izbore, neka pobede umesto što bojkotuju neka idu po odborima i ubeđuju ljude kako su kvalitetniji, bolji i pametniji, neka osvoje vlast, pa neka oni otvaraju ono što urade – poručio je Lađević.

Istoričar Nemanja Starović povodom naslova u 'Danasu' da je Vučić aposolutni rekorder u sečenju vrpci, kaže da ne može da razume čemu “posprdni ton” kojim se služi taj dnevni list.

- Zapravo, to mi liči na ponašanje male dece. Kada više ne postoji nijedan realan dokument sa kojim biste kritikovali vlast, pogotovo na temi ekonomske politike, na temi razvoja infrastrukture, onda se hvatate za nešto što je potpuno iracionalno kako bi ispoljili taj hejterski pristup bez obzira na nepostojanje argumenata – smatra Starović.

Kako dodaje, razgovarajući sa ljudima iz svog okruženja, od kojih su mnogi apolitični ljudi, svi su bili oduševljeni zbog vesti koje su se pojavljivale o otvaranju novih auto-puteva.

- To je nešto što svako ko je normalan, razuman, racionalan, mora da podrži. Sada dolazi do potpune zamene teza, kada po Danasu, nije tema to da je otvoren auto-put, kakve ekonomske koristi će doneti svim stanovnicima Srbije, već je tema da li je vrpcu presekao Vučić ili nije. Zašto je ne bi presekao? – upitao je Starović i dodao da on to ima apsolutno pravo.

Istoričar Saša Adamović slaže se sa Lađevićem da je jedan deo opozicije "potpuno beskoristan i da i ne treba da se pojavi na izborima".

-Taj deo srpske opozicije je potpuno beskoristan, izgubljen u vremenu i prostoru, nikakav relevantan politički i ekonomski program nema i najbolje bi bilo da sami odustanu od izlaska na izbore ili ako neće da im građani na izborima stave do znanja šta misle o njima i da ih ostave ispod cenzusa i „izbace“ iz skupštine - smatra Adamović.

-Da li bi to neko primetio? Niko! – rekao je on i ocenio da Srbija zaslužuje bolju i kvalitetniju opoiziciju od ove i dodao da ne bi voleo da je vidi u narednom sazivu srpskog parlamenta.

#Milan Lađević

#Nemanja Starović

#Saša Adamović

'