AKTUELNO

Opozicija nije sigurna koji su tačno njeni zahtevi, rekao je Orlić.

Treći po redu okrugli sto između predstavnika vlasti i opozicije održan je na Fakultetu političkih nauka. U delu otvorenom za javnost govorili su predstavnici civilnog sektora. Cesid je izneo 10 preporuka za slobodnije i fer izbore, a jedna od njih je pokretanje procedure za izbor novih članova REM-a.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je prisustvovao ovom okrugolom stolu, rekao je da tema današnjeg sastanka nisu bili mediji.

- Žao mi je što su neki medji tako to preneli. Mi smo pričali o zastupljenosti poličkim strankama u sredstvima javnog informisanja za vreme kampanje. Na žalost, neki nisu to tako shvatili. Opozicija je shvatila da je potrebno da se donesu odljuke kako će mediji da izveštavaju – izjavio je danas je Vesić nakon sastanka.

Vladimir Orlić narodni poslanik SNS za Nacionalni dnevnik je rekao da je siguran da opozcija nije sigurna šta je htela i koji su tačno njeni zahtevi.

Foto: TvPink Printscreen

- Oni traže da se njima da REM i RTS, da bi imali uticaj u svemu tome. To nema veze sa zakonima. Ako pričamo o RTS-u, Skupština sa tim nema nikakve veze. Svela se knjiga na dva slova, a to su ove dve institucije – objasnio je Orlić.

On kaže da zahtev opozcija zahteve nije ni sročila, pa zbog toga nije mogla ni da prezicira šta tačno želi,

- Oni su hteli da mi pravimo neki navodni “partijski plen”. Sada traže da pregazimo sve zakone, da kažemo da ništa ne važi da bi Đilas zaštitio svoje interese – ocenio je Orlić.

Deo opozcije najavio je i bojkot predstojećih izbora, što je po Orliću pogrešna odluka. On takođe smatra da je najvažnije da na ulicama nema nereda i nasilja.

- Ponovo su pretili nekim nemirima. To je loše, mi moramo da pričamo o konstruktivnom pristupu. Mi smo jasno rekli šta je za nas prihvaljivo, bukvalno sve. Ako možemo da uradimo bilo šta, onda je još bolje. Nama je čast. Neka ne prete nasiljem i neredima, to nikome u Srbiji ne treba – smatra Orlić.

#Vladimir Orlić

'