AKTUELNO

Član Glavnog odbora SNS Dušan Kozarev ocenio je da bojkotom izbora Narodna stranka ne bi ni na koji način umanjila podršku građana aktuelnoj vlasti, ali bi Vuk Jeremić izbegao suočavanje sa činjenicom da je njegov rejting na nivou statističke greške.

- Promoter bojkota izbora u Srbiji Nikola Jovanović kada poziva na "borbu naroda" protiv demokratski izabrane vlasti u Srbiji govori o nekom imaginarnom narodu, jer građani naše zemlje su predsedniku Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci poklonili rekordnu podršku, kao što će to, uveren sam učiniti, i na narednim izborima - naveo je Kozarev reagujući na izjavu potpredsednika NS koji očekuje da će SzS doneti odluku o bojkotu izbora.

Kozarev ukazuje u saopštenju da bojkotom izbora NS ne bi ni na koji način umanjila ni ubedljivost podrške građana sadašnjoj vlasti, niti bi osporila legitimitet njene pobede.

Jedini rezultat bojkota, kako kaže Kozarev, bio bi izbegavanje suočavanja Jeremića sa činjenicom da je njegov rejting na nivou statističke greške, uprkos svim "katarskim i tajkunskim parama koje je uložio u svoju političku karijeru".

- Jovanović je, međutim, propustio da, pozivajući na bojkot izbora, objasni zašto ne namerava da bojkotuje izbore na Kosovu i Metohiji, gde Srbima ne samo da se ne garantuju politička prava, već su im uskraćena sva prava, uključujući i pravo na život - ukazao je Kozarev.

On dodaje da Jovanović nije objasnio ni zašto SzS u južnoj pokrajini nastupa kao opozicija Srpskoj listi, a ne "šovinističkim albanskim političkim snagama, koje mesecima pokušavaju da slome jedinstvo i volju srpskog naroda u pokrajini".

Kozarev poručuje i da Srpska napredna stranka ostaje spremna da u demokratskom duhu razgovara sa opozicionim predstavnicima, iako se danas prevashodno žale na stvari koje su oni sami svojevremeno uredili zakonima.

- Spremni smo da im pružimo fer priliku da pokušaju da nas pobede, bez obzira na to što Srpska napredna stranka tu priliku nije imala dok su oni bili na vlasti, ali pobedili smo ih bez obzira na sve njihove medijske blokade, zato što su bili i ostali loši, neodgovorni i korumpirani - istakao je Kozarev.

#Dušan Kozarev

#Izbori

'