AKTUELNO

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, sprema se da bojkotuje lokalne izbore u toj opštini, jer je svestan da će izgubiti vlast.

Naime, lokalni izbori u Paraćinu i u većini opština u Srbiji biće raspisani zajedno sa parlamentarnim izborima, a Paunović je spreman, kako je rekao, da bojkotuje te izbore po cenu da izgubi vlast.

Svestan da se u Paraćinu ne kotira kako bi želo i da je njegov odlazak sa vlasti neminovan govori i njegova izjava da, kako je rekao, "ako opozicione stranke, članice Saveza za Srbiju odluče da bojkotuju izbore, ta odluka će biti poštovana čak i po cenu da se bez borbe preda vlast u toj opštini, jednoj od retkih u kojoj je Srpska napredna stranka u opoziciji".

Paunović je u intervjuu za portal "Glas Šumadije" rekao da će to verovatno biti posledica bojkota, ako do njega dođe.

- To je bitno pitanje koje treba rešiti u narednom periodu s obzirom na specifične okolnosti opozicionih opština i gradova. Ono što je izvesno, ako Demokratska stranka bude bojkotovala izbore onda njene liste u Paraćinu neće biti - rekao je Paunović, dodajući da treba sačekati i videti kakve će odluke doneti opozicija i oni koji kreiraju izborne uslove.

Ali da stvari u Savezu za Srbiju ne funkcionišu kako treba i da su blizu razilaženja, kako pišu mediji, govori i njegova izjava da u nekim mestima, iako su ljudi nezadovoljni, nema ko da ih organizuje.

- Za to nisu dovoljni samo mediji, potrebno je da se sedne u auto, u autobus, da se obiđe Srbija i razgovara sa ljudima. Opoziciji je potrebna organizacija i terenski rad i ima šta da radi dok se čeka na ispunjenje uslova - ukazao je Paunović.

Podsećamo, Paunović, koga mediji vezuju za brojne afere, postao je poznat jer je ušao u istoriju kao prvi predstavnik lokalne vlasti u Srbiji koji je sopstvenu zemlju tužio strancima.

Paunović se u medijsklim pisanjima vezuje i za brojne afere od kojih su neke rezultirale i hapšenjem njegovim najbližih sardanika koji su i procesuirani za učinjena dela.

#Paraćin

#saša paunović

'