AKTUELNO

Lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića rečna policija je zaustavila u nedelju uveče oko 20 i 50 sati u ozbiljnom saobraćajnom prekršaju na reci Savi u Beogradu.

Naime, on je na svom gliseru "sirej 220", vrednom najmanje 20.000 evra, uhvaćen kako divlja u gradskoj zoni reke, čime je ugrožavao ostala plovila. Trifunović, ispostavlja se, nema dozvolu za upravljanje gliserom, a kada je policija zaustavila kod sebe je imao samo ličnu kartu.

S njim su na gliseru bili dve neimenovane devojke i Igor R., koji je osuđen da je 2004. pištoljem ubio Isidoru I., koja je tada imala samo 19 godina.

Inače, osim ubistva, zbog kojeg je osuđen na 12,5 godina robije, Igor R. sumnjiči se i za umešanost u četvorostruko ubistvo u Švedskoj, kao i za prenos novca od šverca narkotika preko „Vestern uniona“.

- Kada je Trifunovića zaustavila policija, on je samno pokazao papir da je suvlasnik glisera zajedno s izvesnim Vojislavom M. Kod sebe nije imao dozvolu, niti sertifikat da je osposobljen za plovidbu. Napisana mu je prijava prekršajnom sudiji u skladu sa zakonom - preneo je dobro obavešten izvor.

PROČITAJTE JOŠ: BAHATI TRIFUNOVIĆ OPET UHVAĆEN U VOŽNJI BEZ VOZAČKE, A I BEZ KACIGE! Nije ga briga za zakone, a hoće da vodi Srbiju!

Gojko Bakić, veštak u oblasti soabraćaja kaže da je ovakva vožnja po reci krajnje nebezbedna.

- Jasno je da svako kretanje koje nije u okviru propiso jeste nebezbedno. Nažalost, veliki broj upravljača plovnim sredstvima ne poštuje propise. Uglavnom je reč o bahatosti, neiživljenosti i teško je reći šta je posredi. Vrlo je dominantno neodgovorno ponašanje, koje ugrožava bezbednost svih aktera, i onih na brodu i svih drugih na reci - kaže Bakić.

Potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov ističe da Trifunović mora da odgovara ako je ugrozio ičiju bezbednost.

- Ludovanje gliserom na beogradskim rekama je, po svemu sudeći, statutarna obaveza predsednika PSG, jer je to radio i njegov prethodnik Saša Janković. Sada Trifunović nastavlja tu tradiciju. U svakom slučaju, ukoliko je ugrozio bilo čiju bezbednost, mora da odgovara- kaže Jovanov.

#Sergej Trifunović

'