AKTUELNO

Bivši šef Skupštine grada Zaječara odmah je po dolasku u zatvor zatražio nešto za jelo, žaleći se da dugo nije jeo, prenose beogradski mediji.

Saša Mirković, bivši šef Skupštine grada Zaječara, koji je u petak uhapšen u Budvi, izručen je Srbiji, koja je za njim raspisala poternicu zbog izdržavanja jednogodišnje zatvorske kazne.

Mirković je, pod pratnjom, u našu zemlju ušao u noći između petka i subote, a kaznu će izdržavati u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Kako saznaju mediji, odmah po dolasku u zatvor, Mirković je zamolio čuvare da mu donesu paket sa hranom i čisti donji veš.

- Čim je došao u zatvor, rekao je da ima dve molbe. Prva je bila čist donji veš, s obzirom na to da je uhapšen u kafiću na plaži, dok se druga molba odnosila na hranu. Kazao je da je gladan jer nije jeo od kasnih popodnevnih sati i molio je da mu se donesu pršuta i neki kolači... - prenosi izvor, koji je upoznat sa detaljima Mirkovićevog hapšenja i ekstradicije u Srbiju.

Podsetimo, u trenutku hapšenja u Crnoj Gori Mirkovićevi saradnici pokušali su da providnim blefom spreče hapšenje, predloživši crnogorskim policajcima da pozovu srpskog šefa diplomatije Ivicu Dačića kako bi im potvrdio da Mirković nije na poternici.

Mirković je 22. maja 2019. godine pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića kojom je budžet Zaječara oštećen za više od 14 miliona dinara. Paketići su kupljeni mimo tendera od firme Gorana Boškovića, brata Danice Drašković, i debelo su preplaćeni. Sud je u više navrata pokušao da Mirkoviću uruči presudu, ali bezuspešno jer je on pobegao iz Srbije. Zbog toga je za njim raspisana međunarodna poternica.

#Saša Mirković

#Zatvor

'