AKTUELNO

Predsednik DPK i predsedavajući parlamenta, Kadri Veselji, reagovao je na puštanje na uslovnu slobodu Miodraga Šolaje, bivšeg pripadnika jedinice Škorpioni nakon dve trećine odslužene kazne, i poručio da kao budući premijer neće dozvoliti manipulaciju istorijom i da se, kako kaže, 'žrtve izjednačavaju sa zločincima'.

Ocenivši puštanje Šolaje na uslovnu slobodu sramotnim, Veselji je na svom fejsbuk profilu napisao da to ujedno pokazuje "nespremnost Beograda da sprovodi pravdu".

Podsetivši da je pre godinu dana pušten pre isteka kazne i Saša Cvijean, takođe pripadnik Škorpiona, Veselji smatra očiglednim da EU primenjuje dovstruke standarde, jer su s druge strane pripadnici takozvane "Dreničke grupe", prema njegovim rečima, "nepravedno i dalje u zatvorima".

Veselji smatra da EU na ovaj način daje Srbiji "zeleno svetlo" da, kako kaže, podriva pravdu čime "drugi put povređuje žrtve zločina u Podujevu", dok su pripadnici "Dreničke grupe", koje smatra borcima za slobodu, osuđeni nepravedno i bez dokaza.

Zato će se, kako navodi, kao budući premijer takozvanog Kosova potruditi da svi zločinci budu privedeni pravdi.

#Beograd

#Kadri Veselji

#Priština

#Sukob

'