AKTUELNO

Ramuš Haradinaj, albanski zločinac, viđen je pre izvesnog vremena na zabavi u opštini Dečani na kojoj je pucao iz automatske pušeke.

Prema pisanju portal Lajmi.net, a kako prenosi kosovo-online.com događaj na kojem je Haradinaj pucao iz kalašnjikova, desio se 16. juna ove godine, a osim njega iz puške je pucao i njegov brat Daut Haradinaj.

Prema tek sada objavljenim nekim detaljima šenlučenja braće Haradinaj, neimenovani izvor prištinskog portala rekAO je da je tokom slavlja ispaljeno „na hiljade metaka“ i da je većina oružja koje je korišćeno „bila ilegalnog porekla“.

Foto: Printcreen Youtube/Gazeta Sinjali

Na snimcima na portalu Lajmi.net se vidi kako jedna osoba puca iz automatske puške AK47, a niko od osoba koje su pucale nisu privedene, navodi Lajmi.net.

Ranije je dosadašnji premijer Haradinaj u Skupštini reagovao na optužbe kada je njegov savetnik Dardan Gaši bio optužen „za šenlučenje“.

- Tradicija pucanja kod Albanca postoji od kada pamtim. Ima ovde ljudi koji nisu prisustvovali ovakvim situacijama. Potpuno se slažem da to nije u skladu sa zakonom. Svi znamo kako je za Novu godinu ili kada su svadbe. Slažem se da ova interpelacija treba da bude poruka i napomena da se uspostave kriterijumi za ubuduće - rekao je Haradinaj u januaru 2018.

KFOR se još uvek nije oglasio povodom incidenta koji su izazvali Ramuš i Daut Haradinaj.

#Daut Haradinaj

#Kosovo i Metohija

#Pucnjava

#Ramuš Haradinaj

'