AKTUELNO

Opozicija je, svojom kontinuiranom kampanjom, stvorila atmosferu da predsedniku Srbije svako može reći šta mu padne na pamet i uputiti mu najmorbidnije reči i uvrede.

Govoreći o morbidnoj kampanji protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice, a koja je bila aktuelna prethodne nedelje, politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je reč o negativnoj opsesiji predsednikom, koja je manifestovana kroz vrlo podmukao plan: da se on (Vučić), kroz najteže moguće uvrede njegovoj deci, dovede u pitanje politički, pa i lično.

Foto: TV Pink Printscreen

- Žele da on stavi prst na čelo i zapita se ima li smisla sve što radi u politici, kada žrtve kampanje mogu biti i njegova deca – kaže Stanković. Govoreći o morbidnoj Tviter poruci u kojoj se najstrašnije vređaju deca predsednika Vučića, kaže da, kada „kritični govor“ dođe do takve tačke, u društvu i u državi treba postaviti pitanje granica slobode govora.

Foto: Printscreen Twitter

Često, kaže, zaboravljamo da je sloboda koju čovek ima, ograničena slobodom drugog čoveka, a i jedna i druga sloboda, kao izraz ljudskih prava, podrazumevaju afirmaciju dela ljudskog dostojanstva.

- Ovi ljubitelji ljudskih prava koji vole demokratiju na rečima i slave pluralizam, kada im to treba kao parola, zaboravljaju da i Vučić ima pravo na ljudsko dostojanstvo i svoj politički stav, kao što i oni imaju to isto pravo – kaže politički analitičar. Ćutnja opozicije, kaže, uopšte nije slučajna i smatra da je „to što se dogodilo preko Tviter poruke, već unapred obezbeđeno, stvoreno, proizvedeno kontinuiranom kampanjom koju su čelnici opozicije, pre svih Saveza za Srbiju i PSG, sprovodili.

Foto: TV Pink Printscreen

Kaže da je stvorena atmosfera da Vučiću svako može da kaže šta mu padne na pamet, pa čak i najmorbidnije reči i uvrede. Podsetio je na naslovne strane pojedinih medija, na kojima je, između ostalog, Srbija poređena sa koncentracionim logorom Aušvic.

- Pretnje predsedniku, vređanje, pretnje njegovoj deci: sve ovo se uklapa u ovakav mozaik – kaže Stanković.

Ceo razgovor sa gostom ovonedeljne "Kontravizije" pogledajte u nastavku:

#Dejan Vuk Stanković

#Kontravizija

'