AKTUELNO

Postavljanjem skulpture pokazuje se da je Beograd otvoren za sve umetnike sveta koji žele da stvaraju kod nas, rekao je zamenik gradonačelnika.

Kod Beton hale, na pasareli koja spaja Kalemegdanski park i Savski kej, počelo je postavljanje skulpture “Odande dovde”, uz prisustvo autora, britanskog vajara Ričarda Dikona i srpskog umetnika Mrđana Bajića, što je na svom Fejsbuk nalogu podelio zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Počelo je postavljanje skulpture “Odande dovde”, uz prisustvo autora, britanskog vajara Ričarda Dikona i srpskog umetnika Mrđana Bajića na pasareli koja spaja Kalemegdanski park i Savski kej, kod Beton hale. Izgradnjom pasarele prvi put u istoriji fizički povezujemo Kalemegdan sa savskom obalom, a postavljanjem ove skulpture pokazujemo da je Beograd otvoren za sve umetnike sveta, koji kod nas žele da stvaraju.

Ah, da. Očekujem da se javi Dragan Đilas, sa mora, preko svijih dežurnih idiota Bastaća i Jovanovića i optuži Ričarda Dikona i Mrđana Bajića kako ne znaju da vajaju, jer on bi to bolje i lepše samo kada bi mu neko dozvolio - napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

#Goran Vesić

'