AKTUELNO

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković upoznala je ambasadora Republike Mjanmarske Unije Mjo Eja sa argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

Popović Ivković se ovom prilikom zahvalila Vladi Mjanmara na principijelnom poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije, kao i podršci koju je ova zemlja pružila Srbiji na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola, saopštio je MUP.

Ona je ponovila da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u ovu profesionalnu policijsku organizaciju predstavljao ozbiljan presedan i grubo kršenje međunarodnog prava i pravila samog Interpola.

Foto: Tanjug/MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE

Ambasador Ej istakao je na sastanku da se međunarodno pravo mora poštovati i da mora biti iznad politike.

Ambasador i državni sekretar su istakli gotovo sedamdeset godina dugu tradiciju prijateljskih odnosa Srbije i Mjanmara, kao i da dve zemlje imaju zajednički cilj koji se ogleda u očuvanju mira i međunarodne stabilnosti.

Popović Ivković i Ej su razgovarali i o unapređenju saradnje policija dveju zemalja, ističući da savremeni bezbednosni izazovi imaju globalni karakter.

Foto: Tanjug/MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE

#Biljana Popović Ivković

#Interpol

#Kosovo

#Mjanmar

#ambasador

'