AKTUELNO

Čak je i Evropi jasno da se njihovo Kosovo pretvorilo u monstruma koji se zaigrao i kojem više nije cilj samo terorisanje Srbije, već i cele Evrope, saglasni su sagovornici "Novog jutra".

Carinici su, u saradnji sa policijom, sinoć na graničnom prelazu Šid sprečili pokušaj dvojice kosovskih Albanaca da prokrijumčare dve cevi za protiv-avionski mitraljez, kao i oprugu i zatvarač za to oružje. Braća iz Gnjilana, 26-godišnji i 24-godišnji mladići, koji su se uputili u Nemačku u automobilu su skrivali delove za protiv-avionski mitraljez, 30.000 lažnih evra sa kineskim logom, ali i zastavu terorističke OVK.

Pročitajte još: TERORISTI OVK UHVAĆENI NA GRANICI U ŠIDU! U kolima krili delove za protiv-avionski mitraljez

Saša Milovanović, direktor "Srpskog telegrafa", kaže da ovakva vest nije neočekivana s obzirom na to da je Kosovo stecište različiti pripadnika terorističkih i drugih organizacija, da na ovoj teritoriji cveta šverc oružja, ljudi, teški islamizam, prostitucija…

- Naša južna pokrajna nažalost je postala leglo najgorih ljudskih poriva i tužno je što Evropa na sve to žmuri, ništa ne sankcioniše i sve je uglavnom prećutno, a nekada čak i direktno, dozvoljeno – kaže Milovanović za Pink, dodajući da Evropa ima ovakav stav samo da bi teroriste sa Kosova držala podalje od svoje teritorije.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da bi Evropa znala kako da reši ovaj problem kada bi želela da se njime bavi.

- Njih ovo ne zanima, odnosno zanima ih samo do nivoa zaštite svoje granice, svoje države. Dešavanja na periferiji ih ne interesuju i ostavljaju ih da se njima bave balkanski narodi – kaže Milovanović, podsećajući na donaciju nemačke policije srpskom MUP-u, a koja se sastoji u najsavremenijoj carinskoj opremi. Ova donacija, kako ocenjuje, za cilj ima zaštitu upravo granica Evrope, samim tim i Nemačke.

Kosovo je postalo oaza za kriminal najgore vrste, što smo već imali prilike da čujemo ranije u izveštaju Dika Martija, podseća Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost. Dodaje da je KiM čuvarište za narko kartele, trgovinu drogom, ljudima, ljudskim organima, ali i oružjem.

- Vest o zapleni na Šidu ne treba da čudi i presečen je verovatno samo maleni deo švercerskog kanala – kaže Rajić, dodajući da država sa svojim organima mora nastaviti borbu protiv kriminala. Upravo zato, kako ističe, Albancima i ne odgovara jaka i stabilna Srbija koja, kao takva, može da povede efikasniju borbu protiv kriminala i čuvarišta kriminala na KiM.

Foto: TV Pink Printscreen

“Ukoliko želite da nađete saveznika u borbi protiv Srba, najbrže ćete ga naći u beogradskom podzemlju”, rekao je jednom jedan pametan čovek i upravo se to dešava: Albanci imaju svoje saveznike ovde – kaže Rajić. Ipak, kako dodaje, drago mu je jer je Evropa u proteklim godinama shvatila sa čim ima posla. Kaže da se krajem 90-ih Evropa nije udubljivala u to kakav se monstrum pravi na jugu Srbije, te da je slepo pratila ono što govori Klinton, podržavala ga, a da se taj monstrum danas zaigrao i više mu nije cilj terorisanje Srbije, već cele Evrope.

Upravo zbog delovanja mafijaškog vrha tzv. Kosova, kako kaže, podrška zapada je umanjena.

Ceo razgovor sa sagovornicima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Novo jutro

#OVK

#Šid

'