AKTUELNO

Kompozitor i direktor Centra beogradskih festivala Damir Handanović ocenio je da Savez za Srbiju ne zanima nikakav dogovor oko izbornih uslova, već samo da zauzmu fotelje.

- Iz ovog ludila SZS zaključujem da Buška, Đitlera, Vuka i kompaniju ne zanima nikakav dogovor oko izbornih uslova (oni su inače isti i doneli) već žele da posedaju u fotelje sa tih 9,10 odsto koje imaju svi zajedno pa da se nastavi kupanje budzeta - napisao je Handanović na Tviteru.

To im, kako je poručio, neće proći.

Handanović je rekao da od ovakve opozicije ne može da se očekuje ništa ozbiljno, već samo njihov interes da se dočepaju fotelja i da tako "sednu" za vrat narodu.

- Svaki od lidera Saveza za Srbiju služi da donese glasove, a svi zajedno ne mogu da donesu više od jednocifrenog broja. Naravno da u takvom stanju u kakvom je ova naša opoziija da će odmah da kažu da izbori nisu demokratski, da su mediji uzurpirani, da im izborni sistem ne odgovara. Pa ne znam gde na svetu ima kao što je kod nas da opoziciji ne odgovara izborni sistem koji su sami doneli, da u svojim rukama imaju većinu medija i da kažu da izbori nisu demokratski. Možda i nisu, al nauštrb vlasti - rekao je Handanović i dodao:

- Svе što je dosad SzS pokazao građanima Srbijе jеstе golo nasiljе i trеba jasno rеći da su Dragan Đilas, Vuk Jеrеmić i Boško Obradović gеnеratori takvе politikе. Mi ćemo se tome jasno suprotstavljati radom i rеzultatima, a izbori uvеk pokažu pravu sliku i narod nеpogrеšivo ocеnjujе svakog od učеsnika.

Handanović ističe da opozicija samo žеli vlast bеz izbora, ali i da to višе i nе kriju, a da o tome govore, kako kažu, pojedini njihovi sastanci sa stranim predstavnicima u Srbiji.

#Damir Handanović

'