AKTUELNO

Milenko Jovanov, potpredsednik GO Srpske napredne stranke tvrdi da su harangu protiv Aleksandra Vučića zbog toga što je dokazao kako je prisluškivan započeli Boris Tadić, a zatim Vuk Jeremić.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima Jovanov kaže da je hajka počela nakon što je Vučić dokazao i pokazao javnosti kako "žuti kartel prisluškivao političke protivnike".

- Harangu je započeo Boris Tadić, a nastavlja je Vuk Jeremić, koji je i sam nedavno bio akter afere, nastale baš u vreme žute vlasti... a koji je najdirektnije dogovarao rušenje države u kojoj je živeo - naveo je Jovanov.

Primećuje da strah koji pokazuju Tadić, Jeremić i "ostale glavešine žutog kartela" pokazuju da građani Srbije nisu ni svesni šta su sve oni radili na štetu države.

- Ali su oni i te kako svesni i zato je njihov strah od otkrivanja istine ogroman - zaključio je Jovanov.

Upitan o "aferi prisluškivanje", lider Narodne stranke Vuk Jeremić danas je rekao da je više nego očigledno da "naprednjački režim prati i prisluškuje političke neistomišljenike u sklopu obračuna sa njima i dodao da je to jedan od razloga zbog kojih Srbija više nije slobodna država u izveštajima međunarodnih organizacija".

#Milenko Jovanov

'