AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubaraka Al Daherija, koji mu je preneo pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda i poziv da prisustvuje ceremoniji otvaranja “Nedelje održivosti 2020” u Abu Dabiju.

Ta manifestacija okuplja veliki broj učesnika i posvećena je razvoju tehnologije i veštačke inteligencije i njihovoj primeni u različitim sektorima privrede i sferama života, objasnio je ambasador Al Daheri.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Vučić je, uz zahvalnost i pozdrave šeiku Mohamedu, sa zadovoljstvom prihvatio poziv da učestvuje u tom značajnom događaju, s obzirom na opredeljenje Srbije da se posveti digitalizaciji i modernim tehnologijama. On je izrazio nadu da će tada imati priliku da sa šeikom Mohamedom razgovara ne samo o bilateralnim odnosima, već i o globalnim kretanjima, s obzirom na ugled i sve veći uticaj UAE u svetu.

Predsednik Vučić i ambasador Al Daheri su razgovarali o razvoju saradnje, s namerom da veze dveju zemalja budu još jače i raznovrsnije. Predsednik Vučić je naglasio da je ponosan na zajedničke projekte koji se uspešno realizuju ne samo u Beogradu, nego i u drugim gradovima Srbije. Dvojica sagovornika su izrazili zadovoljstvo napretkom projekta Beograd na vodi, koji je postao pravi simbol glavnog grada, izrazivši istovremeno i očekivanje da će PKB, uz pomoć Al Dahre, postizati sve bolje rezultate.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ambasador Al Daheri je rekao da je želja UAE da kroz zajedničke projekte doprinese ekonomskom napretku Srbije.

Predsednik Vučić je istakao da je zahvalan šeiku Mohamedu bin Zajedu, za kojeg ga veže iskreno prijateljstvo, što posvećuje pažnju razvoju odnosa naših dveju zemalja i uputio mu poziv da ponovo poseti Srbiju.

#Aleksandar Vučić

#Mohamed bin Zajed Al-Nahjan

'