AKTUELNO

Generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, kao izaslanik Aleksandra Vučića, upisao se danas u Knjigu žalosti povodom smrti predsednika Tunisa Bežija Kaid Esebsija, u ambasadi te zemlje.

- U ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i u svoje ime izražavam iskreno saučešće povodom smrti predsednika Republike Tunis Bežija Kaid Esebsija. Predsednik Esebi je uživao veliko poštovanje širom sveta, što je, uprkos poznim godinama svoju odgovornu dužnost obavljao sa najvećom predanošću, na dobrobit svoje zemlje i naroda - napisao je Selaković.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je naveo i da je smrt Esebiija veliki gubitak za prijateljski Tunis, zemlju kojoj izražavamo zahvalnost za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Selaković je upisao i da su prijateljske veze Srbije i Tunisa duboko ukorenjenje još od Prvog svetskog rata, kada su srpski vojnici našli utočiste u Bizerti i drugim mesitma.

- Sa dubokim saosećanjem za tugu porodice predsedniia Esebija, kao i rukovodstva i naroda prijateljskog Tunisa - dodao je generalni sekretar predsednika Republike u potpisu.

Predsednik Tunisa Beži Kaid Esebsi preminuo je 25. jula.

Mediji su preneli da je Esebsi (92) primljen u bolnicu zbog zdravstvenih problema, ali nije precizirano o čemu je reč. Esebsi je prvi demokratski izabran predsednik Tunisa.

On je pobedio na izborima 2014. godine, nakon pobune poznate kao "arapsko proleće".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

#Aleksandar Vučić

#Nikola Selaković

#Tunis

'