AKTUELNO

Komentarišući natpise u medijima i govoreći o jačanju Vojske Srbije, predsednica Odbora za finansije Aleksandra Tomić je ocenila da je sve to rezultat dobrog vođenja spoljne i unutrašnje politike Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

-Da biste uspostavili vojnu neutralnost, jer da bi druge države poštovale vašu vojnu neutralnost potrebno je mnogo toga da uradite, da se vojno opremite, a za to su potrebna određena finansijska sredstva - rekla je Tomić.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, ta sredstva morate da planirate.

- Mi smo sproveli ekonomske reforme i fiskalnu konsolidaciju da bismo došli uopšte u situaciju da možemo da opremamo ne samo vojsku već i ostale državne institucije i da bi i dalje uspostavljali ekonomski rast i razvoj. Mnogo je teško imati ekonomske reforme i ići dalje, odnosno imati visoki ekonomski rast i razvoj. To je odgovorna politika države i onih koji je vode - ocenila je Tomić.

Analitičar Branko Radun kaže da je ojačavanje Vojske Srbije značajna stvar.

Foto: TvPink Printscreen

-Vrlo je važno da Srbija jača vojno, jer je to jedini način da zaštitimo svoju zemlju, u vremenu mnogobrojnih bezbedosnih rizaika, jer ako imate jaku vojsku sami sebe štitite - ocenjuje Radun i dodaje da nema te diplomatije koja će vas veštinom zaštititi ako nemate jaku vojsku.

#Srbija

#Vojska

'