AKTUELNO

Lidera radikala Vojislava Šešelja potresao je jeziv tvit upućen deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Govoreći o tvitu koji je postavila korisnica društvene mreže Tviter u kojoj preti deci predsednika Vučića, Šešelj je rekao da mu je žao što nema žensku decu, pa da još više oseti bes zbog Tvita.

Kako kaže, sedamnaestogodišnja Milica je dobro dete, okrenuto nauci, talentovana,, naglasivši da se deca nikada ne diraju.

Lideru radikala, je čak u jednom momentu zadrhtao glas kada je govorio o deci predsednika Vučića, podsetivši da mu je Danilo, najstariji Vučićev sin kumče i da je osetljiv na njega kao na svoje dete.

-Da to nije sada objavljeno u ovom kontekstu, napada na ćerku i sina pa mogao bi čovek da kaže neslana šala, i za mene su objavljivali da sam umro, pa me to nije doticalo, ali ovo sada ima drugačiji kontekst. Vučića gađaju tamo gde je najosetljiviji - rekao je Šešelj.

-Ja na žalost nemam ženske dece i Milicu gledam kao da je moja ćerka. Sada zaista osećam mržnju, puko bih sada od muke. Da je muškarac u pitanju čini mi se da bi išao sa njim da se obračunam - rekao je Šešelj, suznih očiju i drhtavog glasa.

Podeseća, i kada se sa Vesnom Pešić svađao, on nikada nije pominjao njenu decu, kao ni ćerke Borisa Tadića, ni decu Draga Đilasa.

-Imao sam ja do sada silne sukobe, psovke, nisam štedeo protivnike, a još manje oni mene ali nikada mi nije palo na pamet da nečije dete napadnem na takav najbrutalniji i najvulgarniji način - naglasio je on.

Kako kaže, žena iz Šapca, koja je uhapšena zbog sumnji da je na Tviteru pretila Vučićevoj deci, najverovatnije je instrumentalizovana i neko ju je nagovorio da to učini.

Foto: TvPink Printscreen

Šešelj tvrdi da uhapšena potiče iz kriminalnog miljea i da je ranije osuđivana zbog nasilja nad svojom majkom.

-To čudovište je instrumentalizovano, neko ju je nagovorio ili joj platio da to uradi, ili je iskoristio njen telefon za to. Pretnje su intonirane kao da ih je pisao muškarac, a ne žena, možda će istraga pokazati da je neko drugi umešan - rekao je Šešelj.

Ocenio je da je sada prilika da domaće sudstvo pokaže efikasnost i istakao da bi objedinjavanjem nekoliko krivičnih dela, osumnjičena mogla bude osuđena i na ukupno 10 godina zatvora.

#Aleksandar Vučić

#Tviter

#Vojislav Šešelj

'