AKTUELNO

Član predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović saopštio je da su Aleksandar Vučić, kao i Tomislav Nikolić u vreme Borisa Tadića prisluškivani preko njega.

Đukanović je u snimku objavljenom na jutjubu objasnio da je tadašnja vlast njega stavila na prišluškivanje označivši ga kao ekstremistu, ali da je suština bila da tako prisluškuju Vučića i Nikolića.

- Sada oni pričaju o prisluškivanju političkih protivnika?! Treba da vas bude stid i sramota bitange jedne bezobrazne! – rekao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, šokiran je bestidnošću ljudi koji su na najgori mogući način zloupotrebljavali zakon i diktatorskim merama naređivali da neko mora biti stavljen na meru, odnosno na prisluškivanje.

Foto: Youtube printscreen/Vladimir Đukanović

- Kakav sam ja ekstremista? Šta sam ja kome uradio?- dodao je Đukanović.

- Iznervirao me tvit Borisa Tadića koji, između ostalog tvrdi, da je Aleksandar Vučić zaboravio da kaže da je prisluškivan bio kada je stupio u kontakt sa osobom iz kriminalnog miljea. Prvo je Tadić tvrdio da Vučić mora da iznese dokaze da je prisluškivan, a ne da obmanjuje javnost. Sada kada je najavljeno da će se izneti svi ti dokazi i za Vučića i za Nikolića promenio je ploču i rekao da je pririsluškivanje krenulo kada su Vučić i Nikolić stupili u kontakt sa osobama iz kriminalnog miljea – istakao je on.

- Ja sam taj koji je godinama bio prisluškivan. Sada postavljam pitanje mom gimnazijskom profesoru Borisu Tadiću, jesam li ja ta osoba iz kriminalnog miljea? – naveo je Đukanović.

On je dodao da je, po nekim informacijama, prisluškivan više godina, a zakonski su, kako navodi, obezbedili osnov da to rade tako što su ga „vezivali za praćenje po ekstremizmu“.

- Nije bilo tog sudije koji nije smeo to da im ne odobri. Prisluškivakli su me po šest meseci – istakao je Đukanović i naglasio da je to bio način da lociraju Vučić i Nikolića i da ih prisluškuju.

#Vladimir Đukanović

'