AKTUELNO

Potpredsednik SNS Marko Đurić odbacio je danas kritike koje su izneli predstavnici Saveza za Srbiju o sedam godina aktuelne vlasti i istakao da se izlivima mržnje ne mogu sakriti činjenice da su Vuk Jeremić, Dragan Đilas i "njihovi satrapi" doveli srpski narod do ivice egzistencije i fizičkog opstanka.

- Neverovatno je koliko mržnje, neistine, neznanja i koliko negativnog se sakupilo danas na jednom mestu na konferenciji takozvanog Saveza za Srbiju. Ali, kada ne postoje argumenti i politika, rezultati, moral i ljubav prema sopstvenom narodu, onda su mržnja i laž jedini način komunikacije - naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

Đurić je upitao kako Jeremić "bez stida" dozvoljava sebi da govori o Kosovu i Metohiji, kada je, kaže, u vreme kada je on bio ministar spoljnih poslova, Srbija na KiM izgubila više nego u celoj svojoj istoriji.

- Nadljudskim naporima predsednika Aleksandra Vučića, za ovih sedam godina, uspeli smo da srpski narod na KiM podignemo iz bede, izgradimo škole, obdaništa, bolnice, omogućimo da naši ljudi rade i budu plaćeni za svoj rad, omogućili srpskom narodu da se uspravi i ponovo stane na noge. A samo uspravan čovek može da se bori da sačuva svoju porodicu, kuću, imanje... - rekao je Đurić.

On je istakao da do dobro znaju i Srbi na Kosovu i Metohiji i da njih ne mogu zavarati lažima i propagandom, jer su Srbi sa KiM vladavinu Đilasa, Jeremića i Borisa Tadića oni najviše osetili na svojim leđima.

Foto: Tanjug

- Jasno je našim građanima i u Beogradu i u Kosovskoj Mitrovici, i svuda u Srbiji, da bi i Jeremić i Tadić i Đilas ponovo da se bogate i otimaju od građana, jer to je jedino što znaju i žele da rade - kaže Đurić.

Dodaje da njima interes građana nije bitan, kao ni kada su bili na vlasti, ali ponavlja da narod sve to zna i da je zato njihova podrška u narodu na nivou statističke greške.

Đurić je naveo i da Jeremić i Đilas jedino uporište danas mogu naći u Prištini, gde su se, kaže, ovih dana Hašim Tači i Ramuš Haradinaj pozivali na odluku Međunarodnog suda pravde, "na kojoj mogu da zahvale isključivo Jeremiću i ondašnjim vlastima".

- Znaju naši građani i kako danas žive, koliko su im porasle plate, koliko smo smanjili nezaposlenost. Znaju da se Srbija ekonomski uspravila, posle pustoši koju su pređašnje vlasti ostavile iza sebe. I mogu se oni truditi da lažima dokažu suprotno, statistika je neumoljiva, kao i priznanja iz sveta i Evrope, koja stižu na adresu predsednika Vučića i Vlade Srbije za red i boljitak koji smo uveli u našoj zemlji - rekao je Đurić.

#Marko Đurić

#SZS

'