AKTUELNO

Borac za ljudska prava i direktor regionalne NVO "Sigurna pozicija" Dejan Nestorović, oštro je osudio sve one fašističke snage i minorne grupe koji pokušavaju, da na bilo kojoj strani,iz bilo kog naroda, izazovu destrukciju,ugroze mir,napredak regiona i zemlje Srbije.

-Vreme je za sabornost, vladu civilnog društva i istaknutih pojedinaca. Nema mesta podelama, ni skandalima. Svi moramo da radimo i veslamo u jednom smeru, zarad prosperiteta, budućnosti Srbije i Balkana - rekao je za Pink.rs Dejan Nestorović

Mir i stabilnost su od ključnog značaja za napredak regiona i Srbije. Vreme skandala ,destrukcija, mora biti prošlost. Sada svim silama, zajednički moramo da podržimo sve napredne projekte, koje država odgovorno sprovodi, zarad budućih generacija, navodi Nestorović.

Ne mogu da verujem da minorne, bahate grupe, danima žele da umanje izuzuzetne i avangardne uspehe države. Koridori, brza pruga Beograd-Novi Sad- Budimpešta, aerodrom 'Morava', Beograd na vodi, gradnja četri nova Urgentna centra i mnogo značajnih zdravstvenih projekata, budu oči, onima, koji bi da nas vrate u retrogradnu prošlost. Zato, svi koji nosimo odgovornost i pristojnost, moramo da veslamo u istom smeru, i da ovu zemlju učinimo boljim i uspešnijim mestom za život, dodaje Nestorović..

Moramo, kako naglašava, kao društvo da uspostavimo najbolje moguće odnose sa svojim komšijama, u Sarajevu, Prištini, Tirani.

-Ne smemo da dozvolimo da retrogradni pojedinici, ma kom narodu da pripadali, narušavaju naše odnose. Samo jaka ekonomija i novi autoput Sarajevo- Beograd-Drač, mogu da dovede do mira i napretka na prostoru centralnog dela Balkana. Svi moramo da veslamo u istom smeru zbog progresivne budućnosti Srbije i Balkana. Vreme je da avangarda pobedi jednom i zauvek retrogradnu prošlost - naglasio je Dejan Nestorović za Pink.rs

#Dejan Nestorović

'