AKTUELNO

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić izjavio je da je Srpska desnica svuda gde postoji srpski narod.

- Srpska desnica je u proteklih mesec i po dana formirala 22 odbora, od severne Srbije, Vojvodine, Odžaka, Bačke Palanke, Stare Pazove, Sremskih Karlovaca, Novog Sada, a i na jugu Srbije, u Bojniku, Medveđi... Neki to zlonamerno dovode u konotaciju da je sve formirano uz administrativnu liniju sa Kosmetom, i da je čudna koincidencija što su nam ratni veterani predsednici odbora, ali ja moram da istaknem da mi imamo i svoj odbor i na KiM, u Leposaviću i za nas je Kosovo Srbija – istakao je Vacić u emisiji ''Kontravizija'' autora i voditelja Lava Grigorija Pajkića.

Foto: TvPink Printscreen

Govoreći o napadima na Tviteru, da otvara odbore uz administrativnu liniju sa Kosmetom i da odbore vode ratni veterani, Vacić kaže da je to generacija koja je dosta napaćena od državnog udara 5.oktobra do 2012. godine i koja je bila ozbiljno progonjena.

- Njihovi generali su bili otpuštani sa posla. Oni najznamenitiji i Vojske Krajine, i Republike Srpske i MUP-a Republike Srbije su poslati u Hag, izručeni na najsramniji način, ovi niže rangirani su otpušteni i proterani iz vojske i sav taj kadar sa ratnim iskustvom je za vreme žute diktature otpušten sa posla ili prevremeno penzionisan. To što oni u meni, mladom rodoljubu, vide nekoga ko se bori za njihova prava i ko priča o njihovoj potrebi da se ispravi nepravda koja im je naneta, najbolje govori to što staju uz mene – kazao je Vacić.

Foto: TvPink Printscreen

Vacić kaže da je ovo posao koji je možda nekome naporan, putovati svaki dan u drugi grad i prelaziti stotine kilometara, ali da je za onog ko voli svoju otadžbinu i svoj narod, što je njegov slučaj, to zadovoljstvo.

Celu emisiju Kontravizija pogledajte u nastavku:

Pročitajte još: NOVA BRUKA OPOZICIJE U KONTRAVIZIJI: Osudili Vučića što je HIČKOKU dao novac za film (VIDEO)

#Miša Vacić

#Srpska Desnica

'