AKTUELNO

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić ocenio je danas da "beskrupulozna bahatost i pohlepa" Dragana Đilasa nemaju granica i istakao da SNS i Aleksandar Vučić imaju podršku naroda, a da Djilas i "njegov kartel" s tim narodom nemaju ništa.

- Na jasno pitanje kako je moguće da od silnog bogatstva nije imao ništa pre stupanja na funkcije, a svoje mandate je završavao bogat kao Krez, vremenom sve besniji i bogatiji, on odgovara - pa šta, imao sam firmu najveću u Evropi! A kako je ta firma postala najveća baš u vreme dok je Đilas bio Tadićev šef kancelarije, potom ministar, pa gradonačelnik Beograda - odgovora nema - naveo je Orlić u saopštenju.

Nema, navodi, jer je nemoguće objasniti da gradonačelnik besomučno zarađuje od poslova sa Javnim servisom i gradskom televizijom Studio B, ali i brojnim drugim državnim institucijama, kao i onim koje se finansiraju iz budžeta grada Beograda.

Kaže i da Đilas misli da je objasnio sve "milionske transakcije i zloupotrebe koje je evidentirao i Savet za borbu protiv korupcije time što je rekao da je Šolaka video dva puta.

- Očigledno smatra da je narod u Srbiji glup, pored toga što ga smatra manje obrazovanim od Đilasove "elite", nedostojnim da uopšte glasa na izborima. I taj narod vređa svakodnevno, potcenjujući njegove pošteno zarađene plate. Sigurno smatra da je narodu bilo bolje u vreme kada je Đilas sa svojim kartelom više od pola miliona ljudi ostavio bez ikakvog posla i bilo kakve zarade. Nula dinara mesečno za 600.000 porodica, to je Đilas pokazao od svog znanja u ekonomiji. A baš u to vreme stotine miliona evra slivale su se na račune Đilasovih firmi. To je to znanje i obrazovanje - kaže Orlić.

On ocenjuje da između Djilasovih želja da građane Srbije podeli u kaste i obespravi i ponizi više nego prošli put stoji sam taj narod koji to enće dozvoliti, jer će pokazati svoju volju na izborima.

- Narod kaže, Aleksandar Vučić i SNS obezbeđuju poslove, podižu plate i penzije, grade auto-puteve i infrastrukturu koju smo čekali decenijama, kliničke centre i škole koje nismo imali. I zato Aleksandar Vučić i SNS imaju podršku naroda. Jer su sa narodom jedno. Rade, bore se i dišu kao jedno. Nezasiti tajkun Đilas i njegov kartel sa tim narodom nemaju ništa - zaključio je Orlić.

#Aleksandar Vučić

#Vladimir Orlić

'