AKTUELNO

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, koji će prisustvovati u Srebrenici na memorijalnom skupu, rekao je za Pink da je ovo prilika da se izrazi poštovanje žrtvama u Srebrenici, ali isto tako da je jako važno da današnji dan treba da se shvati kao najveća lekcija ljudske savesti, čovečanstva u odnosu prema čoveku, u odnosu prema toj mogućnosti da ljudska vrsta doživi takvo posrnuće i da izvrši zločine kakvi su počnjeni u Srebrenici.

-Pitanje zločina jeste pitanje odnosa prema žrtvi, prema porodici žrtve, pitanje zločina je pre svega pitanje odnosa prema sebi i zato svi koji misle da će drugačijim tumačenjem zločina, iskrivljenjem te slike, negiranjem zločina, pomoći sopstvenoj zemlji, sopstvenom narodu, greše, a pitanje negiranja zločina i nepravednog odnosa prema zločinu je neka vrsta zla prema sebi, svojim pokoljenjima - istakao je Zukorlić.

To je, kako naglašava, pitanje budućnosti i zato mi moramo ispraviti svoj odnos prema bilo kom zločinu kao i zločinu prema Srebrenici.

-Stranka pravde i pomirenja se zalaže za pomirenje, i to nije samo deo programa, to je put koje nema alternativu - naglasio je on.

Kako kaže, ono što se dešavalo na Balkanu u prethodnom veku, jesu povremeni i žestoki sukobi, ratovi, svađe, izgradnja sopstvenog identiteta na negeaciji i neprijateljstvu.

-Dovoljno je stotinu godina, dovoljno je svima da shvate da to nije pravi put i da je pravi put otvoriti novi put, otvoriti novu stranicu, stranicu pomirenja - zaključio je Zukorlić.

#Muamer Zukorlić

#Srebrenica

'