AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ocenio je da Dragan Ðilas kupuje mesto lidera opozicije kako bi se zaštitio od krivičnog gonjenja i kako bi sutra mogao da kaže da ga napadaju zbog toga što je lider opozicije, a ne zbog toga što je krao.

On je dodao i da su svi u opoziciji "na udaru" od Ðilasa.

- Kao što je kupovao televizije, prodavao sekunde tako je i razumeo i politiku, te kupuje mesto lidera opozicije kako bi se zaštitio od krivičnog gonjenja - naveo je Vesić.

Kako kaže, Ðilas je sebi već "kupio" stranku, a sada mu je cilj i Narodna stranka Vuka Jeremića.

On je rekao da bi Ðilas da kupi mesto lidera opozicije, jer mora da "skloni" konkurente, od kojih je jedan, kaže Vesić - Vuk Jeremić, koji, za razliku od Ðilasa, ima političku stranku.

- Prvi napad Ðilasa je bio na DS i pre neki dan je jedan poslanik te stranke iz Vojvodine rekao koliko je Ðilas zaradio kupujući stranku. I danas sve iz ove stranke ide Ðilasu na račun, jer stranka vraća dugove njemu. Dakle, on je kupio političku stranku i sada tamo sprema novog predsednika, zajedno sa Dušanom Petrovićem, a to je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, drugi Ðilasov cilj je - stranka Vuka Jeremića.

Ðilas, kako tvrdi Vesić, radi sa Nikolom Jovanovićem (potpredsednikom Narodne stranke), kojeg sprema za novog predsednika te stranke i "podržava ga i finansijski".

- Kada to bude završio, on je kupio opoziciju, a to mu treba kako bi se zaštitio od krivičnog gonjenja - rekao je Vesić.

Sve to treba Ðilasu kako bi se zaštitio od krivične odgovornosti i kako bi sutra mogao da kaže da ga napadaju, jer je lider opozicije, a ne zato što je krao.

- To je ta zamena teza koja Ðilasu odgovara i zato su svi u opoziciji na udaru od samog Ðilasa - naveo je Vesić.

On je istakao da Ðilas napada ministra policije Nebojšu Stefanovića upravo kako bi se zaštitio od krivičnog gonjenja, jer je Stefanović saopštio da se protiv Ðilasa vodi istraga o trgovini sekundama i sukobu interesa.

Prema njegovim rečima, Ðilas je bio državni činovnik, a njegova privatna firma je trgovala sekundama sa javnim servisom, RTS-om i Studijom B, što je, kaže, sukob interesa.

- Znači nije reč o privatnim televizijama. To je klasičan primer sukoba interesa. Pošto je policija sve to istražila i Stefanović saopštio da je utvrđena Ðilasova odgovornost, vi imate napad na ministra Stefanovića - rekao je Vesić.

On kaže i da Ðilas sve to radi "preko još jedne stranke koju je kupio, a to je stranka Boška Obradovića".

- Ðilas ne razume šta je politički rad, a to je borba da se stekne poverenje naroda i da se bori za političku ideju, već politiku razume na način da sve može da se kupi - naveo je Vesić.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

'