AKTUELNO

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Mirković izjavio je danas da bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas nije bogatstvo ostvario od poslovanja svojih pet firmi u Češkoj, kako sam tvrdi, već zahvaljujući strančkim i državnim pozicijama.

- Najgori gradonačelnik u istoriji Dragan Đilas godinama nas laže, obmanjuje i praznim pričama pokušava da nam objasni kako je svoje milione stekao dok je vodio firme u Češkoj, što je notorna laž, pošto svi podaci pokazuju da su, dok je poslovao u Češkoj njegove firme, ukupno pet, ostvarile prihod svega 74.000 evra - rekao je Mirković na konferenciji za medije.

Kaže da je krucijalno pitanje koje se postavlja kako je Đilas od 2004. godine, kada je ušao u politiku, došao do bogatstva od 25 miliona evra samo u nekretninama koje je sam prijavio.

Tih 25 miliona evra prihoda, navodi Mirković, nije ostvario od poslovanja svojih pet firmi u Češkoj, kako Đilas tvrdi, već, kaže, zahvaljujući strančkim i državnim pozicijama.

- Đilasova nervoza je sve primetnija ovih dana zbog istrage koju je Tužilaštvo pokrenulo u vezi sa trgovanjem sekundi njegovih firmi sa državnim televizijama Javnim servisom i Studijom B. Njegova nervoza je najbolji pokazatelj da je Đilas svestan da će teško objasniti kako je postao uspešan preduzetnik tek kada je ušao u Demokratsku stranku i dočeopao se državnih funkcija - rekao je Mirković.

Predstavnici SNS su na konferenciji za medije na platou ispred Beograđanke postavili džakove sa lažnim novcem, a Mirković je objasnio da oni simbolično predastavljaju deo para koje ima Dragan Đilas.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

- SNS je uverena da Beograđani nisu naivni, niti pate od amnezija, niti mogu ovo nemo da posmatraju i da su sami svesni da je Đilas od jednog ne baš uspešnog preduzetnika postao jedan najbogatijih ljudi u ovom delu Evrope. Zbog ovakvih afera i sumnjivog poslovanja, Đilas, Jeremić, Obradović i ostali iz Saveza za Srbiju, ne zaslužuju da vode nijednu mesnu zajednicu, a kamoli Beograd i Srbiju - naveo je Mirković.

Uveren je da će SNS na sledećim izborima ponovo dobiti snažnu podršku građana, a SNS će, kaže, nakon izbora opravdati njihovo poverenje kao i do sada - otvaranjem novih fabrika, radnih mesta i povećanjem životnog standarda.

Istakao je da je Srbija pravna država i da ima poverenje u pravosuđe da će istražiti sve afere bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa.

- Uveren sam da će tužilac i državni organi u istrazi naći ono o čemu mi govorimo godinama unazad - rekao je Mirković.

Kaže da bivši gradonačelnik Dragan Đilas još nijednom u javnost nije demantovao afere koje mu se pripisuju, a o kojima često, navodi Mirković, govore predstavnici SNS.

- Ako ne želi nama da odgovori, neka odgovori građanima Beograda i Srbije kako se za manje od 10 godina bavljenja politikom obogatio, i kako je od 74.000 evra prihoda, koliko je imao kada je ušao u politiku, uspeo da iz politike izađe sa 25 miliona evra prihoda u nekretninama - rekao je Mirković novinarima.

#Aleksandar Mirković

'