AKTUELNO

Pljačka Starog grada.

Opština Stari grad, na čijem je čelu Marko Bastać, dala je 3.928.511,56 dinara za usluge gerontodomaćica, ali nema dokaza da su te usluge u celosti i izvršene, pokazao je izveštaj Službe za budžetsku inspekciju, pišu beogradski mediji.

Ali i opština Stari grad nema nadležnost da organizuje poslove pružanja pomoći u kući starim licima, dodaje naš izvor.

Gde su milioni?!

Opština Stari grad potpisala je dva ugovora sa agencijom "Nana" - 2017. u iznosu od 3.000.000 dinara i 2018. u iznosu od 2.999.080 dinara, za usluge pružanja pomoći u kući starim i iznemoglim licima u zadovoljavanju njihovih osnovnih životnih potreba. Međutim, navodi naš izvor upućen u celu priču, od 5.999.080 dinara, koliko iznosi vrednost oba ugovora, inspektori su utvrdili da za čak 3.928.511,56 dinara nema dokaza da je usluga u celosti izvršena u ugovorenom obimu. - Budžetska inspekcija, koja je češljala poslovanje opštine, utvrdila je da za oko četiri miliona dinara za usluge gerentodomaćica, nema dokaza da su one zaista i izvršene u ugovorom obimu - kaže izvor.- Opština nije pružila dokaze o vremenu, danu i času, kad su gerontodomaćice korisnicima pružale usluge, ne postoji pismena potvrda korisnika usluga da su im pružene usluge niti postoji dokaz o vrsti pruženih usluga: pomoć u nabavci životnih namirnica, pomoć u održavanju lične higijene, pomoć u održavanju higijene odevnih predmeta i posteljine, pomoć u održavanju higijene stana - dodaje on.

Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija kaže da je logičan nastavak ove priče krivična prijava protiv odgovornih.

- Ako je to tačno, to je stvar za krivičnu prijavu, koju treba da podnese budžetska inspekcija. To je novac građana Srbije i mora da se vidi na šta je otišao. Odgovorni treba da budu krivično procesuirani - kaže Dobrašinović za Kurir.

#Budžet

#Inspekcija

#Marko Bastać

#Stari grad

'