AKTUELNO

Urednik političke rubrike u "Politici" Bojan Bilbija, govoreći o autorskom tekstu predsednika Srbije Aleksandra Vučića pod naslovom "Elita i plebs" u tom listu, ocenio je da je suština da se u poslednje vreme vide pokušaji podele naroda u Srbiji - na neki "naš i njihov narod".

-I to je ona priča da naš narod ne valja, da pogrešno glasa, da treba da ga menjamo, nezadovoljni smo narodom, a onda čujemo i ekstremne forme, da je narod glup, neobrazovan, krezub - rekao je Bilbija i dodao da to ne samo da šalje pogrešnu poruku već vodi u neke druge podele u društvu, a suštinski hoće da se kaže ako je narod glup i ako glasa za pogrešne ljudi hajde onda da ukinemo izbore.

Foto: TvPink Printscreen

-Onda može vlast da se menja na drugi način, pa i to ne mora da bude dovoljno i onda može da se kaže hajde da zovemo nekoga sa strane da nam pomogne da menjamo vlast. To su opasne stvari i ako se krene tim putem to vodi jako daleko, a jedni od početnih koraka je deljenje naroda na elitu i na 'glup' narod - rekao je Bilbija.

Foto: TvPink Printscreen

Urednik političke rubrike u dnevnim listu "Informer" Milan Dobromirović govoreći o odgovoru predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić albanskom predsedniku Iljiru Meti, koji je pozvao učesnike samita na Jahorini da priznaju Kosovo, primetio da se predstavnici Prištine trude da na svakom mestu, bilo da je to neki samit ili regionalni sastanak, da odu tamo i da pričaju da je Kosovo nezavisno.

Zanimljivo je da, kako naglašava, takve izjave u poslednje vreme dolaze češće iz Tirane nego iz Prištine.

- Edi Rama i njegovi saradnici se ponašaju kao veći separatistčki Albanci od onih iz Prištine i to nam govori da postoji neka vrsta strategije u odnosu Tirana-Priština kako bi lažna država Kosovo dobila na značaju - ocenio je Dobromirović.

#Albanija

#Aleksandar Vučić

#Ana Brnabić

#Kosovo

#Politika

#Srbija

'