AKTUELNO

Jedan od lidera SzS nije imao odgovor ni na jedno pitanje koje mu je postavio novinar TV Pink.

Lideri Saveza za Srbiju predvođeni Draganom Đilasom optužili su ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da je falsifikovao diplomu fakulteta. Reč je o notornim lažima i izmišljotinama, kaže ministar, kojima Đilas pokušava da skrene pažnju javnosti sa ozbiljne korupcije u koju je upleten.

Ministar Stefanović izjavio je, reagujući na ovu optužbu, da može da bude najnepismeniji i najgluplji, ali da nikome ništa nije ukrao, za razliku od, kako kaže, Dragana Đilasa.

- Vidim da će uskoro osporiti i akreditaciju moje osnovne škole - rekao je Stefanović. On je podsetio da je Đilas koji je, kako kaže, postao multimilioner za vreme svoje dok je bio na vlasti lagao da je novac iz Češke bio njegov startni kapital.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Svoje tvrdnje lideri SzS izneli su dan nakon što je ministar Stefanović objavio da se sprovodi istraga zbog sumnje u Đilasovu umešanost u korupciju i kupovinu minuta na Javnom servisu. Na pitanje novinara TV Pink da li je ovo slučajnost, Đilas je rekao da neće odgovoriti na pitanje naše televizije.

- Moja kompanija je radila uvek sve u skladu sa zakonom, od 2005. godine nisam u njoj i aktivno nisam u bilo čemu, tako da samim tim nema nikakve istrage protiv mene – rekao je Đilas. Nije bilo odgovora ni na druga pitanja novinara naše televizije.

Na pitanje da li je uticao na kolege iz DS da Nenad Borović bude isključen iz ove stranke, jer je govorio o tome kako je Đilas izvlačio novac iz DS, Đilas je opet ponovio da na odgovore TV Pink neće biti odgovora.

- Pitajte Lutovca kada ga vidite – rekao je Đilas. Lutovca nije bilo, ali izbačeni član DS, osim što je optužio Đilasa da je finansijski upropastio tu stranku kako bi zaradio novac, istakao je i da je bio jedan od onih koji je bio protiv priključenja Demokratske stranke Savezu za Srbiju.

- Ne mogu da budem za nešto u čemu će glavnu reč da vodi Dragan Đilas ili da se sledi politika Boška Obradovića. Kažem, pogotovu kada je u pitanju Dragan Đilas, jer je to čovek za vreme čijeg predsedavanja, za vreme čijeg mandata na čelu DS, smo dospeli u takvu finansijsku dubiozu iz koje već šest i po godina ne možemo da izađemo – rekao je svojevremeno Borović.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

A posle objavljenih snimaka razgovora sa Milanom Roćenom, na konferenciji SzS nije bilo ni glavnog aktera ove priče. Na pitanje zašto Jeremić nije prisutan, Đilas je odgovorio da nije u Beogradu.

- Kad god se pojave afere on ne bude na konferencijama, zato pitam – rekao je naš novinar, na šta je Đilas replicirao: „Vaš način zaključivanja je fascinantan“.

Pročitajte još: VESIĆ: Očekujem od Đilasa da posle poplave u Vašingtonu zatraži ostavku od Donalda Trampa! (FOTO)

#Dragan Đilas

'