AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da Srpsku naprednu stranku najbolje vodi Aleksandar Vučić i da, u tom smislu, nema zamenu, te dodao da je moguće da stranka neće izglasati njegovo povlačenje sa čela partije.

Vesić je rekao da će svi članovi SNS, pa i oni koji se u medijima pominju kao Vučićevi naslednici, reći da je Vučić najbolje rešenje.

- Ako pitate sve članove Predsedništva i Glavnog odbora, svi bi bili protiv toga da Vučić ne bude predsednik stranke - rekao je Vesić.

Kako kaže, SNS je demokratska stranka, o svemu se otvoreno razgovara, a predsednik Vučić stavlja svoje predloge na organe stranke, pa će se tako i o tom predlogu razgovarati na Predsedništvu i Glavnom odboru SNS.

Ocenio je i da, čim se hrvatski mediji raduju najavi odlaska Vučića sa čela SNS, to znači da to nije dobra vest za Srbiju.

- Čim se hrvatski mediji raduju nečemu, u ovom slučaju odlasku Vučića, to znači da to nije dobro za nas. Raduju se zato što je Vučić podigao Srbiju i ekonomski, politički, zato što je Srbija postala vodeća zemlja na Balkanu i njima ne odgovara Vučić na čelu stranke i Srbije - rekao je Vesić.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao je ponedeljak da bi trebalo da se povuče s čelnog mesta u stranci.

Vučić je juče ponovio da će iduće godine neko drugi preuzeti SNS, jer ne planira da se kandiduje na izbornoj Skupštini stranke koja bi trebalo da se održi u decembru.

#Goran Vesić

#SNS

'