AKTUELNO

Ona je najduže od svih prisutnih razgovarala sa turskim predsednikom, koji joj je poručio da iskreno ceni i poštuje predsednika Republike Srbije.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić večeras je u Sarajevu, gde će učestvovati na Samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSuJIE), razgovarala sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, premijerom Bugarske Bojkom Borisovim i drugim zvaničnicima.

Brnabić i Borisov su u prijateljskom razgovoru potvrdili vrlo dobre odnose između Bugarske i Srbije, te se saglasili da će zajedno nastaviti da rade njihovom jačanju u budućnosti, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Foto: Vlada Srbije

Predsednik Bugarske nije jedini zvaničnik sa kojim je predsednica Vlade imala priliku da razgovara prvog dana posete Bosni i Hercegovini.

Brnabić je najduže od svih prisutnih zvaničnika razgovarala sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, koji je u srdačnom razgovoru naglasio da iskreno ceni i poštuje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i da se nada njihovom skorom susretu.

Premijerka Brnabić posetu Bosni i Hercegovini nastavlja sutra na Jahorini, gde će učestvovati na plenarnoj sednici PSuJIE i sa šefovima delegacija razgovarati o aktuelnoj situaciji u procesima EU integracija, nastavku rada na povezivanju u okviru PSuJIE regiona i šire, kao i o preduslovima za održivi razvoj regiona.

Foto: Vlada Srbije

Pročitajte još: Brnabić stigla u Sarajevo: Svečani doček za premijerku Srbije u Predsedništvu BiH (FOTO)

#Ana Brnabić

#Bojko Borisov

#Redžep Tajip Erdogan

'