AKTUELNO

Zaključeno je su tradicionalni odnosi između Srbije i Češke veoma važni za budućnost odnosa dve zemlje.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Češke Lubomirom Zaoralekom o migrantskoj krizi i konkretnim sredstvima koje Češka može da ponudi za njeno rešavanje, kao i o situaciji u regionu i dijalogu sa Prištinom.

Vučić je informisao Zaoraleka o situaciji u prihvatnim centrima za migrante i humanitarnoj pomoći koja stiže iz EU, kao i o potrebi za tehničkom pomoći za bezbednosne strukture.

Premijer je istakao da je došlo do zastoja u pregovorima sa Prištinom, zbog nespremnosti predstavnika privremenih organa Prištine da poštuju dogovor iz Brisela, a zahvalio je na podršci koju Češka pruža Srbiji u međunarodnim institucijama, kao i u procesu evrointegracija.

Zaoralek je naglasio da je Beograd centralna tačka regiona i da je uloga Srbije veoma važna za budućnost Zapadnog Balkana.

Sagovornici su naglasili potrebu jačanja trgovinske razmene i investicija u obe zemlje, kao i saradnje u oblasti infrastrukture i saobraćaja, navodi se u saopštenju Vlade.

S. P.

#Aleksandar Vučić

#Ministarstvo

#Češka

'