AKTUELNO

U prepunoj sali Doma omladine održana je Izborna skupština Srpske Desnice a za predsednika odbora izabran je Nenad Rajković.

U Velikoj Plani formiran je dvadeset prvi po redu odbor Srpske desnice, a osnivačkoj skupštini prisustvovalo je predsednik Srpske Desnice Miša Vacić, generalni sekretar Aleksandar Zdravković, i predsednik Saveta za bezbednost Branislav Puhalo.

U prepunoj sali Doma omladine održana je Izborna skupština Srpske Desnice a za predsednika odbora izabran je Nenad Rajković.

- Zahvaljujem se svojim sugrađanima na podršci, a posebno Miši Vaciću na ukazanom poverenju. Srbija se najzad okreće pravim vrednostima koje Srpska Desnica predstavlja u svom programu. Ponosan sam što ćemo u budućnosti pisati stranice nove, bolje i lepše Srbije - rekao je Rajković.

- Srpska desnica ne priča laži svome narodu, nego deli njegovu sudbinu i svakodnevno se suočava sa izazovima.“ , rekao je Branislav Puhalo, predsednik Saveta za bezbednost Srpske Desnice, pozvajući na jedinstvo svih građana Srbije, ističući da se Miša Vacić i Srpska desnica bore za očuvanje i povratak tradicionalnim vrednostima. „Borba za zdravu Srbiju je dužnost svih rodoljuba i građana Srbije - istakao je Puhalo.

Na samom kraju, Miša Vacić, predsednik Srpske desnice nije krio svoje zadovoljstvo odazivom, posebno što će odbor činiti dobri domaćini koji su uvaženi u svojoj zajednici, ugledni privrednici koje sugrađani cene, ljudi koji ne odustaju i hrabro se bore za svoju Veliku Planu. Predsednik Vacić je obećao da će u narednom period izaći sa predlog plana koji će uticati na mlade ljude da u što većem broju ostanu da žive i rade u Velikoj Plani, da stvaraju porodice, pošto je u razgovoru zaključeno da to predstavlja veliki problem.

- Porodica za Srpsku desnicu predstavlja jednu od osnovnih vrednosti za koje se borimo. Sistem tradicionalnih porodičnih vrednosti gde decu podižu otac i majka. Da bi porodica nastala i kao takva opstala, neophodno je da se posebna pažnja posveti porodicama sa više dece, u vidu novčane pomoći, ali pre toga moramo zaštiti trudnice i porodilje. Svakako egzistencijalno pitanje je osnov svega, i zato Srpska Desnica posebnu pažnju posvećuje razvoju malih i srednjih preduzeća, podrška malim privrednicima kao osnov nacionalne ekonomije - rekao je Vacić, dodajući da ulaganje u mala i srednja preduzeća predstavlja mogućnost za povećanje efektivne stope zaposlenosti.

#Srpska Desnica

#Velika Plana

'