AKTUELNO

Premijer je rekao da Srbija neće dozvoliti da se na KiM ugrozi mir.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sastanka sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem da je Srbija, kada je reč o dijalogu u Briselu, prihvatila smo sve što se od nje tražilo, a da je zatim albanska strana pogazila dogovor, na šta niko nije reagovao.

- Suština Briselskog sporazuma je Zajednica srpskih opština, a uporno se ne dozvoljava se njeno formiranje. U jednom trenutku traže da igramo po jednim pravilima, već u sledećem po drugim, više ne znam šta žele – rekao je Vučić, dodajući da je u Raškoj bio vidno uznemiren, ali da je govorio samo istinu.

Albanija, kako je istakao, ima očiglednu podršku međunarodne zajednice, ali da Srbija ni u jednom trenutku nije ugrozila mir, kao što to tvrdi Priština.

- Gaze dogovoreno i tačno sam znao da nešto pripremaju. Šta hoće više od Srbije? Kad god im damo ono što traže, oni zatraže nešto drugo – rekao je premijer, dodajući da Srbija danas ima mir zahvaljujući njegovoj jučerašnjoj reakciji.

On kaže da svi strani zvaničnici treba da se drže onoga što predlože, da treba da poštuju dogovor, da je Srbije uvek za razgovor, ali da čuva bezbednost svoje zemlje.

-Niko u Srbiji neće određivati gde će da stoji naša vojska ili policija, sada ćemo odmah da promenimo lokaciju, samo da bi se neki tamo nervirali. Mi poštujemo sve strane zvaničnike, ali Srbija je slobodna zemlja - kaže Vučić.

I. P.

#Albanija

#Aleksandar Vučić

#Brisel

#Kosovo

#Kosovska Mitrovica

'