AKTUELNO

Srpska lista pozvala je danas međunarodnu zajednicu da ne bude gluva i slepa na antisrpsko ponašanje Prištine, zbog odluke kosovskog ministarstva spoljnih poslova da se zabrani ulazak zvaničnika Beograda na Kosovo i Metohiju i apelova na građane da ostanu pribrani.

Srpska lista je saopštila da je zabrana ulaska zvaničnika Beograda na teritoriju Kosova i Metohije nastavak suludih akcija Prištine protiv srpskog naroda.

Nakon što je, kažu, zabranjeno da se Srbi snabdevaju srpskom robom, i današnja odluka predstavLja kršenje svih dogovora o slobodi kretanja. Sada već po pravilu, nažalost, nema reakcije međunarodne zajednice, kao ni njihovih predstavnika u Prištini.

- Akcije Prištine unazad godinu dana predstavLjaju sinhronizovanu, dobro planiranu akciju, sa ciljem destabilizacije prilika na terenu i getoizacije srpskog naroda, sa namerom da se on stavi u takve nehumane uslove kako bi napustio prostor Kosova i Metohije - navodi se u saopštenju.

Ako znamo da celokupni obrazovni, kulturni, zdravstveni i privredni sistem Srba na Kosovu i Metohiji, i uopšte život, finansiraju institucije Republike Srbije, onda je odluka kojom se zabranjuje da srpski zvaničnici posete sopstveni narod pokazuje mržnju Prištine prema svemu što je srpsko, ali i jasno ukazuje šta je krajnja namera današnje odluke, isičuiz Srpske liste.

- Pozivamo međunarodnu zajednici da ne bude gluva i slepa na ovakvo antisrpsko ponašanje kosovskih institucija, jer Srpska lista i srpski narod nisu i neće nemo posmatrati kako ih Priština obespravljuje - poručuju i ističu da se ta stranka trudi da sve svoje kapacitete, u konsultaciji sa našom državom Srbijom i predsednikom Vučićem, stavi u funkciju očuvanja mira na ovim prostorima.

Zato, ističu, i apeluju na građane da ostanu pribrani.

- Ali, jasno poručujemo da ćemo uvek biti ispred svog naroda i najsnažnije se odupreti svim političkim sredstvima onima koji nastoje da ovim akcijama ugroze opstanak našeg naroda - navodi se u saopštenju.

#Srpska lista

'