AKTUELNO

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je danas da je Priština odlukom da srpskim zvaničnicima zabrani posetu AP KiM "lupila šamar" međunarodnoj zajednici i Evropi i da će to biti povod za još jaču i snažniju diplomatsku aktivnost Beograda.

Đurić je podsetio da je Beograd već zaustavio članstvo Prištine u devet međunarodnih organizacija, te da je 13 zemalja povuklo priznanje nezavisnosti takozvanog Kosova.

- Odluka Prištine je poslednji klin u mrtvački sanduk ideje o dijalogu, stravičan šamar međunarodnoj zajednici, udar na temelj slobode kretanja i sve evropske principe - rekao je Đurić tokom obilaska muzeja Grada Beograda i izložbe posvećene odbrani Srbije tokom NATO agresije.

Đurić je rekao da je odluka Prištine "sa one strane razuma" i da je direktna posledica višemesečnog ćutanja međunarodne zajednice na uvođenje taksi na srpsku robu. On je upitao kakva ludost još treba da se desi, da li Balkan treba da počne da gori u plamenu kako bi neko zaustavio ljude koji krše sporazume sa potpisom EU.

Pročitajte još: Novi bahati potez lažne države Kosovo: ZABRANJEN ULAZAK SVIM SRPSKIM ZVANIČNICIMA NA KOSOVO!

#Marko Đurić

#Priština

'