AKTUELNO

Duško Marković će tokom dvodnevne posete Srbiji imati susrete sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem i ostalim zvaničnicima.

Sastanak Markovića i Vučića planiran je za sutra pre podne u Palati Srbija, ispred koje će crnogorskom premijeru prethodno biti priređen svečani doček.

Tokom popodneva Marković će razgovarati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Prema najavama iz Podgorice predviđeni su sastanci i sa predsednikom vojvođanske vlade Igorom Mirovićem kao i sa predstavnicima crnogorske dijaspore.

Marković je uoči posete Beogradu rekao da su politički odnosi Crne Gore i Srbije odlični i da ih dve zemlje moraju potvrditi i kroz realizaciju zajedničkih ekonomskih projekata.

Po njegovim rečima, prioriteti ekonomske saradnje sa Srbijom odnose se na infrastrukturno povezivanje, mogućnosti iskorišćavanja zajedničkog hidroeneregetskog potencijala, jačanje trgovinske razmene u okviru CEFTA sporazuma, i dalji razvoj saradnje u turizmu i saobraćaju.

Srbija je prva zemlja regiona koju Marković posećuje otkako je u novembru prošle godine imenovan za premijera i njegova druga poseta inostranstvu, posle Brisela, gde se krajem januara sastao sa najvišim zvaničnicima EU i NATO.

J. Stanković

#Aleksandar Vučić

#Crna Gora

#Poseta

#Premijer

#Srbija

'