AKTUELNO

Činjenica da je šef odborničke grupe "Saveza sa Srbiju“ Nikola Jovanović bez značajnog uticaja na političku scenu Beograda ne amnestira ga od odgovornosti za javno izgovorenu reč, poručio je član Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke Slavko Gak.

- Zbog toga očekujem da trajno napusti politiku, da se bavi poslom u kome bi se možda upečatljivije ostvario. U svakom slučaju, poslom kojim ne bi nanosio bar štetu bilo kome. Svojim pokušajem političkog delovanja, Nikoli Jovanoviću su preči minorni politički poeni od bezbednosti dece - navodi Gak.

Prema njegovim rečima, kada u vrtiću „Sveti Sava“ na Banovom brdu bude izgrađen parking za roditelje koji je ovom obdaništu preko potreban, očekuje da pre svega napusti političku scenu, a da se pre toga izvini građanima zbog širenja neistine, panike i obmanjivanja javnosti.

Gak je istakao se Grad Beograd i Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu na čijem je čelu nastaviti da se vode isključivo zakonima, a ne političkim manipulacijama kojima Jovanović pribegava u neodstatku ideja kako drugačije doći do neke relevantnije pozicije.

- Tako ćemo, poštujući i primenjujući Zakon o bezbednosti u saobraćaju koji predviđa parking mesta ispred predškolskih ustanova kako bi roditelji bezbedno dovozili decu u vrtić, izgraditi ovaj parking na mestu na kome je on predviđen Planom detaljne regulacije ovog dela Beograda - naveo je on.

Gak je istakao da nijedan performans, nijedna konferencija Nikole Jovanovića neće sprečiti SNS da interes roditelja i dece stavimo na prvo mesto i nećemo podleći političkim pritiscima kojima upravljaju privatni opozicioni interesi.

#Slavko Gak

'