AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se danas u Aradu, u Rumuniji, na „Konferenciji pokrajina-pobratima“, istakavši da je regionalna saradnja u svim oblastima društvenog života sve intenzivnija ali da još uvek postoji potencijala i kapaciteta da se ta saradnja unapređuje i proširuje.

- Orijentaciju AP Vojvodine potvrđuje činjenica da smo mi od formiranja Pokrajinske vlade, pre 3 godine, potpisali 11 novih sporazuma o saradnji sa regionima iz celog sveta. Tom saradnjom stvaramo institucionalni okvir za saradnju privrednih komora, razvojnih agencija, univerziteta, kulturnih i turističkih organizacija i svih drugih institucija - kazao je Mirović.

Želimo i radimo na tome da ovim sporazumima i konkretnom saradnjom podstaknemo regionalni i lokalni razvoj, dodao je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Mirović je učestvovao i na okruglom stolu „Lokalni razvoj i međunarodni odnosi u Evropi regiona između država koje su članice EU i onih koje nisu“.

Na poziv predsednika Županijskog veća Justina Čonke, Mirović je prisustvovao i svečanosti povodom stogodišnjice stvaranja moderne rumunske države i uprave Grada Arada.

Događaju je prisustvovala i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

#Igor Mirović

#Rumunija

'