AKTUELNO

Sagovornici Televizije Pink su, komentarišući poruku predsednika Rusije Vladimira Putina da je Rusija spremna za nuklearni rat, izrazili nadu da ni jedna zemlja nije stvarno dovoljno spremna da uđe u takav sukob.

Vojno-politički analitičar Vlade Radulović ističe da vojska i postoji da zaštiti narod i teriotoriju, te da u tom kontekstu treba posmatrati Putinovu izjavu.

- Nadam se da još uvek niko nije toliko spreman da uđe u priču o nuklearnom ratu. Kada pričamo o nuklearnom ratu, pričamo o jednoj termonuklearnoj katastrofi koja bi ceo svet odvela u neku novu vrstu ledenog doba – naveo je Radulović.

Foto: TV Pink Printscreen

On je istakao da je Rusija kada govorimo o naoružanju uspela da u nekim projektima prestigne Ameriku.

Prema njegovim rečima, Rusija se bazirala na kopnenu vojsku i jedinice, a Amerika na ofanzivne jedinice - mornaricu i vazduhoplovstvo, ali se ta situacija polako menja i u Rusiji je sada aktivan projekat nosača aviona na nuklearni pogon.

Ratko Femić, urednik političke rubrike dnevnog lista "Kurir" podseća da je Putin izjavu o naoružanju dao odgovorajući na pitanja građana, koje je trajalo četiri sata i 17 minuta, što čini iz godine u godinu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Na pitanje o naoružanju je odgovorio da se treba spremati kao da se spremate za nuklearni rat i da će oni koji ne jačaju svoju vojsku, hraniti tuđu – rekao je Femić.

Prema njegovim rečima, u tokom kontekstu je Putin rekao da su praktično spremni da razvijaju nove sisteme, da su tokoliko napredni da ulažu manje od Amerike, manje se izdvaja za vojni budžet, ali da su uspeli da budu napredniji.

#Rusija

'