AKTUELNO

Gradski odbor SNS Novog Sada pozvalo je "pravdoljupce" Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde u tom gradu da se o tome u kakvom stanju je preuzeta predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" 2012.. od bivše vlasti interesuju kod svojih bivših partijskih drugova iz Demokratske stranke.

Gradski odbor SNS Novog sada pita taj inicijativni odbor gde su nestale pare namenjene za izgradnju centralne kuhinje u kojoj bi se spremali obroci za sve mališane iz ove ustanove.

Oni pitaju i ko je kriv zbog toga što će prvi obrok u toj kuhinji biti spremljen tek 1. septembra ove godine i to, kako kažu, zahvaljujući trudu i naporima aktuelna vlasti.

- Koliko vrtića za vreme tri mandata vaših bivših i sadašnjih pajtaša je izgrađeno ili rekonstruisano, a koliko od druge polovine 2012. - pitaju takođe iz novosadskog odbora SNS.

Oni podsećaju da predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" sada pohađa 16.143 mališana, što je za 1.326 - dece više nego 2014.

- S obzirom na to da je Radosno detinjstvo od Gradske uprave za obrazovanje zatražilo povećanje broja upisane dece za 20 odsto, za šta postoje svi uslovi, broj novoprimljenih ove godine iznosiće 1500. U narednom periodu biće formirano 13 novih grupa sa 319 dece, a objekat u Budisavi, na primer, prvi put će dobiti jaslice - navodi se u saopštenju i ističe da je stoga licemern ponašanje Inicijativno odbora stranke Dragana Đilasa u Novom Sadu.

Dodaje su da su mnoga deca iz Sremske Kamenice pohađala vrtiće u opštini Beočin, što više neće morati. Napomenuli su da su u fazi projektovanja vrtići u ulici Miše Dimitrijevića, na Jugovićevu, u Orahovoj ulici na Klisi i dogradnja objekta u Kaću.

#Dragan Đilas

#Novi Sad

#SNS

'