AKTUELNO

Nakon saznanja da je Dimitrije Đorđević, sin Đilasovog kuma Mlađana Đorđevića, danas predao zahteve maturanata koji protestuju ispred Ministarstva prosvete isplivao je još jedan dokaz da su ovi protesti ispolitizovani.

Naime, na megafonu jednog od učesnika protesta stoji nalepnica Žute patke, koja je zaštitini znak Inicijative "Ne davimo Beograd", čiji protesti u Beogradu su više puta doživeli fijasko.

Među demonstrantima Inicijative "Ne davimo Beograd" ranije su bili i poslanik Balša Božović, i drugi visoki funkcioneri bivšeg DS-a. Učestvovali su i Đorđe Vukadinović, koji je na predsedničkim izborima podržao ondašnjeg dosovskog kandidata Vuka Jeremića.

Foto: Pink.rs

Na skupovima ove Inicijative bio je i sociolog Jovo Bakić, jedan od onih koji ne propušta priliku da pljune vlast i premijera Aleksandra Vučića lično.

Podsetimo, pojedini osmaci izmanipulisani od strane ljudi bliskih Draganu Đilasu, Bošku Obradoviću, Vuku Jeremiću i grupacije oko "1 od 5 miliona" danas su divljali ulicama Beograda paleći slike ministra prosvete Mladena Šarčevića.

#Mladen Šarčević

#Protest

#SZS

'