AKTUELNO

Srpska lista saopštila je danas da je Vuk Jeremić, za kojeg navode da je nesreća srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, došao kod "svojih mentora u Prištini" kako bi zajedno napravili plan napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Srbiju i tu, najjaču stranku kosovskih Srba.

Kako se navodi u saopštenju SL, Vuk Jeremić je tvorac najjačeg stuba prištinske platforme protiv dijaloga, i to zbog traženja mišljenja Međunarodnog suda pravde koji je legalizovao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Na Jeremićeve navode o teškom položaju srpskog naroda na Kosmetu, Srpska lista mu je poručila da odgovor može potražiti kod sebe samog i svog druga Borka Stefanovića, jer je, navode, Jeremić Albancima dao pravnu potporu, a Stefanović uspostavio granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, administrativnim prelazima između Kosova i centralne Srbije.

Kada je u pitanju "Jeremićeva zabrinutost" po pitanju kriminala na KiM, Srpska lista navodi da on i treba da bude zabrinut zbog toga, kao i zbog korupcije, kao što brine i srpski narod.

- Sa jedne strane je to kriminal Prištine koja vrši institucionalno nasijje nad Srbima, a sa druge strane kriminal Jeremićevih pajtosa - ističe se u sanopštenju.

Navodi se i da je Jeremić informisan o kriminalu od Nenada Cvetkovića Čička, svog čoveka od poverenja, koji je inače od pravosudnih organa Srbije pravosnažno osuđen zbog silovanja i odležao više godina u zatvoru, a za isto delo i dva puta prijavljivan u prethodnih nekoliko godina.

- Jeremićev čovek Čičko je među Srbima na Kosmetu poznat kao čovek koji je izdao i potkazao srpske policajce koji su zbog njega bili hapšeni i maltretirani - navodi se u saopštenju i ističe da ne treba zaboraviti da je Priština Vuku Jeremiću bez ikakvih problema dozvolila da šeta Kosmetom i ruča po albanskim restoranima sa osuđenim silovateljima, dok mu albanski mediji daju punu podršku.

Kako se dodaje, Jeremić je šetao slobodno po KiM, dok Priština i mediji predsednika Aleksandra Vučića "predstavljaju kao sotonu koja ugrožava njihovu takozvanu nezavisnost".

#Srpska lista

#Vuk Jeremić

'