AKTUELNO

Gosti ovonedeljnog 'Hit Tvita' bili su Vedrana Rudan, Ljiljana Stanišić i Dragan J. Vučićević!

Pobednički prilog večeras je prilog broj 1. sa ukupno 200 glasova.

Gledaoci su na društvenim mrežama u toku emisije mogli da glasaju na fejsbuk stranici Hit tvit, a na tviter nalogu hit_tvit. Takođe, mogli su i da se uključuju i glasaju i uživo u emisiji.

Vučićević je odmah na početku emisije istakao da nije potrebno biti mnogo pametan pa videti da se u Hrvatskoj izbori dobijaju na mržnji prema Srbima.

Rudan je naprotiv, rekla da Hrvate naprotiv Srbi uopšte ne zanimaju.

Novinarka Ljiljana Stanišić kaže da su među zemljama Balkana veliki nerešeni problemi, za koje se nada da će uskoro biti rešeni.

Foto: TvPink Printscreen

1. Predlog - Kosovo 20 godina

Rudan je istakla da uvek više veruje u narod nego u TV goste.

- Kada vi Srbi ne shvatate da je ratni zločinac Balkan pretvorio u spaljenu zemlju, i da je Kosovo propala priča. Bolje idite dalje nekim novim putevima - rekla je Rudan.

Vučićević smatra da je njihovo da nam ga ne bi ni tražili.

- Srbija nikada neće priznati lažnu državu Kosovo - istakao je Vučićević.

Rudan je istakla da je svakako katastrofa što je Kosovo država, ali da je to činjenica.

Foto: TvPink Printscreen

- Mi imamo takve ljude koji su prave budale i bave se istorijom. Koga briga šta se dešavalo nekada? Ja hoću da moja kći ne radi za trista evra, briga me za Srbina - rekla je Rudan.

Ljiljana Stanišić je istakla da je gospodin Dačić čovek iz naroda i sve radi srcem, tako da je i na sednici radio ono što je osetio da treba da uradi.

- Mislim da je on ovim razgovorom pokazao da i kada se vode zvanični ali i nezvanični razgovori da Srbija ima jasan stav o onome što se dešava na KiM - rekla je Stanišić.

Dačić sve što je uradio u ovom trenutku, uradio je srcem.

Foto: TvPink Printscreen

Vučićević je istakao da je on svakako uradio ono za šta je smatrao da treba da uradi u tom momentu.

- On je rekao i biranijim rečima na sednici, ali i nakon nje - rekao je Vučićević.

Rudan je rekla da bi se svega odrekla i da su se već odrekli. Kako kaže, Hrvatske odavno nema. Ističe da njih zanima samo kako da pobegnu odatle.

- Naš premijer je rešio da moja generacija treba da se zaposli i da digne Hrvatsku iz pepela. To je najnovija odluka - rekla je Rudan.

Vučićević je istakao da je Kosovo naša sadašnjost, da je Srbija i da to priznaju mnoge velike zemlje.

2. Predlog - Srbi u Hrvatskoj

Rudan je istakla da je Hrvatska deo fašističke Evrope i to je uobičajeno ponašanje i to se ne sme zanemariti.

- To je politika. Ubi Srbina, da ne bi pitao što imaš sto evra penziju. Kada bi hteli da ih se reše mogli bi u roku od 24 sata, ali oni žele da ne mislimo o tome što nemamo hleba da jedemo - rekla je Rudan.

Kako kaže, Hrvatska je fašistička zemlja.

Stanišić kaže da ide u Hrvatsku na odmor. Ističe da je njen brat 90-tih godina dao život za otadžbinu, ali i dalje odlaze u Hrvatsku na odmore.

Foto: TvPink Printscreen

Vučićević je istakao da huligani, navijači koji su pretukli dvoje Srba i one koji su hteli da ih zaštite, odlukom suda su pušteni da se brane sa slobode odmah.

- Tužilaštvo nije tražilo pritvor, niko nije tražio pritvor. Razbijaju kola, goraju ih, praksa govori da nisu ni mirni ni tihi, naprotiv, napadaju kada god stignu i čime stignu - rekao je Vučićević.

Rudan je rekla da je stala u odbranu prebijenih Srba.

- Mi imamo političare koji to propagiraju. Plenković je problem, ne ovi divljaci. Negova politika je to. Nesposoban je da uradi nešto za svoj narod i širi ovu politiku - rekla je Rudan.

Kako kaže, preko mreža ponekad ima nekih reakcija da to što radim radim iz nekog određenog razloga, ali, ističe da sa zvaničnicima nema nikakvog posla.

Foto: TvPink Printscreen

- Ono što mislim o Hrvatskoj ja govorim tamo, ovo su samo reprize - rekla je Rudan.

Vučićević je istakao da Kitarović vodi istu politiku kao i Plenković.

- Ako me već pitate da li bilo koji političar na poziciji u Hrvatskoj želi dobre odnose sa Srbijom, reći ću vam da ne želi - rekao je Vučićević.

Kako kaže, smatra da Srbija veoma dobro napreduje i da postiže uspehe na svim poljima.

Stanišić je istakla da ukoliko postoje dokazi i činjenična stanja o tome šta se dešava i u Hrvatskoj i u Srbiji, njih treba istaći, kako kaže, ma kakvi da su.

3. Predlog - Karleuša davi Kurir

Rudan je rekla da pre svega moramo da definišemo šta je i ko javna ličnost.

- Karleuša se godinama trudila da postane javna osoba. Tu si na cesti si. Ako si to, onda si javna osoba i na majčinom grobu. A tabloidi žive od javnih osoba. One vole kada ih snimaju u lepih haljinama, onda je to ok. Ako su javne osobe, moraju biti uvek javne – rekla je Rudan.

Stanišić je istakla da su mediji upravo stvorili Jelenu Karleušu i ona sada na ovaj način vraća.

- Da se ja pitam ona bi verovatno bila zabranjena u svim medijima, posebno što je poslednjim mesecima u više navrata napadala medije – rekla je Stanišić.

Vučićević je istakao da je ovaj napad Karleuše veoma ozbiljna stvar, i ona bi trebalo krivično da odgovara za ovo.

- Ne možete nikoga da bijete niti da pljujete. Ona je ovog čoveka davila. Ne može to niko sebi da dopusti - rekao je Vučićević.

Foto: TvPink Printscreen

Stanišić je istakla da je imala incident sa bratom Ane Nikolić, kada je on udario iz čista mira, i kako kaže, već tri godine traje proces.

- Ovo je krivično delo nasilničkog ponašanja jedne ličnosti koja ima armiju svojih fanova koji i dalje nastavljaju da ponižavaju i prete našim zaposlenima - rekla je Stanišić.

Vučićević ističe da u ovoj zemlji i regionu tabloidi su radili više na demokratizaciji društva nego neke velike institucije.

- To je forma koja postoji u svetu vekovima i koja je jedina ostala na mnogim tržištima kao jedina štampana forma medija - rekao je Vučićević.

Vučićević je istakao da je objektivno merilo samo publika.

Stanišić je istakla da su u ovom slučaju konkretno dobili informaciju da je Karleuša na groblju. Kako kaže, kolega je samo radio svoj posao, nije joj, dodaje, smetao niti je remetio, dok, dodaje, njeno ponašanje nije bilo primereno.

Foto: TvPink Printscreen

- Da je ona samo rekla da je ne slika, da je navela bilo koji razlog ili primer, da ga je zamolila, mi bismo svakako ispoštovali njenu privatnost. To nam se i ranije dešavalo. Međutim, ovakve situacije ne možemo da tolerišemo - rekla je Stanišić.

Vučićević ističe da niko nikoga ne tera da bude javna ličnost, i dodaje da postoje i zakoni za njih.

Stanišić ističe da smatra da je na neki način treba i medijski sankcionisati i nada se da će sa kolegama biti složni po ovom pitanju.

- O Jeleni sam pisala mnoge tekstove i hvalospeve, ukoliko to zasluži i dalje ćemo tako pisati - rekla je Stanišić.

Rudan ističe da koristi od tabloidnog novinarstva ne vidi.

- Kradu me, ali neću da ih tužim. O njima mislim kako kad, nekada imaju dobre teme, nekada rastežu neku pevaljku i ubiju u pojam - rekla je Rudan, i dodala da Jelena Karleuša nije žena već čudo koje su mediji stvorili.

4. Predlog - Patrijarh - Đukanović

Vučićević je rekao da je Crna Gora u osnovi srpska država.

- Svakako je to nezavisna država, ali uvek je bila srpska država. To su rekli njeni najveći lideri. Na prestolu na kojem stoji Đukanović uvek su sedeli samo Srbi – rekao je Vučićević.

Kako kaže, reakcija predsednika Vučića je bila veoma blaga, i ističe da je to najbrojnija srpska dijaspora u regionu, i kako kaže, predsednik je reagovao na najblaži mogući način, ali oni, kako kaže, ni to nisu razumeli.

- Optužili su nas da se mešamo u unutrašnje stvari – rekao je Vučićević

Rudan je istakal da je Đukanović samo jedan pion, i da treba da se obračuna sa glavnim igračima, a to su, kako kaže, Amerikanci.

Foto: TvPink Printscreen

- Amerikanci su problem – ističe Rudan.

Kako kaže, te takozvane države kao što su Crna Gora, Hrvatska, Srbija i Makedonija, skoro da ni ne postoje.

Međutim, Vučićević ističe da je to tako na globalnom nivou, ali da ne može da se gleda tako na mikro nivou.

Rudan kaže da pitanje šta žele treba postaviti Amerikancima.

- Strast oko pidela crkava ne dešava se prvi put, a Milo je američki lutak - rekla je Rudan.

Vučićević ističe da crnogorska crkva ne postoji.

Stanišić ističe da se na neki način stvara nova mržnja između dva naroda, koji su ustvari jedan narod, i kako kaže, zbog ovoga može čak i da padne krv.

- U narodnom periodu ako se ne dođe do osnovnog rešenja, situacija u Crnoj Gori može eskalirati - rekla je Stanišić.

Rudan ističe da su ovo prejake reči, i da treba voditi računa o tome šta se javno govori.

Foto: TvPink Printscreen

Vučićević ističe da imamo pokušaj otimanja imovine crkvi u Crnoj Gori, i dodaje da se Srbi i Crnogorci ne mrze, već neko hoće da nam otme imovinu.

- To je jedan kriminalni režim, to nije narod. Kada dođe do rođenja, do krštenja, svi idu u SPC. To svi znaju, i sada hoće da nam crkve i manastire otmu - rekao je Vučićević.

Rudan kaže da treba pozvati Trampa i sve rešiti.

Vučićević je istakao da im je Srbija na zubu jer nećemo da budemo poslušni.

- Svima je neko nešto rekao. I Crnoj Gori i Albancima u Prištini. Sve je to zato što žele da slome Srbiju - rekao je Vučićević.

Stanišić ističe da je stvar u tome da se odnosi između Srbije i Crne Gore poboljšaju i da nema više ovakvih situacija ubuduće.

5. Predlog - Nasilje

- Status žene u Hrvatskoj je status otirača. Tamo se pre nekog vremena dogodilo nešto što nikada pre nisam ni čula ni videla. Veljača je skupila neku ekipu koja se bori za ženska prava koja je otišla kod Plenkovića koji je autor stanja u Hrvatskoj tražeći od njega pomoć – rekla je Rudan.

Kako kaže, juče su skupljali novac za pomoć prebijenim ženama, kao da su, kako kaže prebijeni psi ili bolesno dete, a one čine 51 odsto stanovništva, za koji skupljaju pare sa nekim pevaljkama.

- Direktno odgovoran za svako od ubistava Plenković, takođe je bio tamo. A ne znam koji naš ministar nije prebio ženu - rekla je Rudan.

Kako kaže, to je nacionalni sport u Hrvata.

Vučićević kaže da ova tema ima jednu dublju notu nego što su mediji izjavili.

- On je pre nekog vremena tu ženu prebio zbog nekih patika. To veče su se opet posvađali zbog tih patika. Banalna stvar je bila – rekao je Vučićević.

Vučićević kaže da žene često opraštaju stvari muškarcima, i one se ćesto vraćaju nasilnicima.

Foto: TvPink Printscreen

Rudan kaže da mora da se razume pre svega mozak maltretirane žene.

- Sigurne kuće postoje na papiru. One nisu sigurne. Ne možete tamo provesti život. Gde ćete naći posao, kako ćete podići decu. Kada bi poštovali ono što se dešava na zapadu, da onaj koji udari ženu ide odmah napolje iz kuće – rekla je Rudan.

Rudan ističe da bi se zlostavljačima reklo da će robijati pet godina, pa bi onda, kako kaže, razmislili da li bi napadali žene.

Vučićević ističe da neko ko jedanput napravi nasilje mora biti odmah kažnjen.

- Ukoliko neko prebije ženu, zakon u Srbiji nalaže da mora biti izbačen iz stana i neće smeti da prilazi ni toj kući ni tom stanu. Ukoliko se ogluši, on momentalno ide u zatvor - rekao je Vučićević.

6. Predlog - Černobil

Vučićević je istakado da je ovo što su uradili u seriji je najgora propaganda i najgora laž.

- Istada da su tamo bili neki monstrum za koje su predstavili kao da su namerno ubijali svoje građane. Meni je serija fascinantna u tome da je ponovo podigla svest o Černobilju i tome šta se sve tamo događalo – rekao je Vučićević.

Rudan je rekla da je ceo svet selo, i sve što se dešava u svetu dešava se u dvorištu.

Foto: TvPink Printscreen

- Dobro je da se ukaže da ono što se dešavalo u Černobilju se zapravo događalo u Rijeci. Ovo je meni ukazalo na drugi problem. Balkan je Černobilj 21. veka. Ne postoji serija, trebalo bi napraviti i od toga seruju, seriju kako padaju bombe sa osiromašenim uranijumom. Ono što se tamo dešavalo dogodilo se i kod nas – rekla je Rudan.

Stanišić dodaje da se oko ove serije podigla velika prašina i složila se da imamo naš Černobilj, i ističe da se seća detonacija, podruma, vojnika sa tenkovima.

- Moj je utisak da kada bi se napravio film ili serija o tom događaju, bio bi najveći projekat ikada – rekla je Stanišić.

Foto: TvPink Printscreen

Vučićević ističe da postoje i ratni lobisti koji tvrde da je uranijum zdrav.

- Ne možete da uzmete istorijsku ličnost koja je postojala i nešto zaista radila, i da od čoveka koji je bio pozitivac napravite najvećeg negativca - rekao je Vučićević.

Rudan je istakla da Srbija ima Vučića koji je jedini od političara na ovim prostorima koji je potegao pitanje osiromašenog uranijuma. On je istakao da će to dovesti na čistac.

- To je pravi put. Napravite konačno nešto dobro - rekla je Rudan.

U emisiju su se uključili i gledaoci koji su glasali:

Ana iz Novog Sada je glasala za predlog broj 1. i ističe da je Dačić sve lepo rekao, kao i da je opozicija veoma neodgovorna po ovom pitanju.

Dijana iz Zaječara je glasala za predlog broj 4. istakavši da je skandalozno to što vlasi u Crnoj Gori rade.

Gordana iz Beograda glasala je za predlog broj 2.

Ceca iz Niša glasala je za predlog broj 5. zbog toga, kako kaže, što osuđuje svaki oblik nasilja, posebno, ističe kada je u pitanju žena.

Milorad iz Kraljeva glasao je za predlog broj 6. Ističe da je gospođa Rudan pozitivno luda. Kako kaže, kada bi svi bili kao ona ne zna gde bi nam bio kraj.

Sava iz Subotice glasao je za predlog broj 4. zbog toga što se ovde zapravo može videti razlika izmešu normalnog predsednika i onog koji gubi svaki dodir sa realnošću.

Vučićević je glasao za predlog broj 4.

Stanišić je glasala za predlog broj 3.

Vedrana je glasala za predlog broj 5.

#Hit Tvit

'