AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da su organizatori nedavnih sukoba na Kosovu želeli da izazovu vojni konflikt između NATO i Srbije, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin u intervjuu za ruski magazin "Meždunarodnaja žiznj".

-Koji je njihov cilj? Zzele da Srbija pruži vojni odgovor i da onda odu kod svojih saveznika NATO i kažu: 'Molimo vas zaštitite nas!' To je njihov cilj. Tako bi NATO kaznio Srbiju za njih. Oni znaju da ne mogu sami da započnu vojni konflikt, već žele da to NATO učini umesto njih - rekao je Vulin, a preneo Tass.

On je dodao da je razočaran reakcijom Kfora koji nije obavestio Srbiju o planiranoj operaciji kosovske policije 28. maja. Vulin je kazao i da se Srbija nada ruskoj pomoći u slučaju eventualnog konflikta na Balkanu.

-Naravno uvek računamo na podršku našeg prijatelja Rusije. Ali uvek činimo sve što možemo da sprečimo da bilo ko bude uvučen u konflikt - rekao je Vulin. Srbija neutralna zemlja, tako da u slučaju eventualnog konflikta u regionu, kako je rekao, niko ne bi mogao da pomogne Beogradu.

#Priština

#Srbija

'