AKTUELNO

Vršilac dužnosti generalnog direktora GSP Radiša Momčilović reagovao je danas na izjavu lidera SzS Dragana Ðilasa, rekavši da to preduzeće nije kupilo nijedan automobil.

-GSP nije kupilo nijedan automobil već iznajmljuje automobile. Tako da nemamo više automobile u vlasništvu. Za razliku kada je Ðilas bio gradonačelnik Beograda i kada je kupovao tramvaje od po dva miliona evra, autobuse od 300.000 evra, kada je oteo GSP-u naplatu prevoza i dao je na upravljanje privatnoj firmi, kada je preko GSP finansirao čak i fudbalski klub, sadašnja gradska vlast zajedno sa menadžmentom GSP realizuje čitav niz aktivnosti kako bi GSP stao na noge - naveo je Momčilović u izjavi dostavljenoj medijima.

On je dodao da GSP danas kupuje autobuse po duplo nižoj ceni nego što je, kako kaže, Ðilas to radio i "ne ulaže milione u nešto što nije u službi obavljanja osnovne delatnosti preduzeća, a to je javni gradski prevoz".

Predsednik stranke Slobode i pravde i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Ðilas rekao je danas da su "Gradsko saobraćajno preduzeće" i "Beogradput" sklopili ugovore o zakupu, a kasnije i otkupu luksuznih automobila.

#Dragan Đilas

#GSP

#SZS

'