AKTUELNO

Članovi Socijalističke partija Srbije iz Paraćina zgroženi su ponašanjem nekolicine rukovodilaca Opštinskog odbora socijalista u tom gradu, koji podržavaju aktuelnog predsednika Opštine Saše Paunovića. U nameri da zaustave pogubnu politiku rukovodstva, svi članovi OO SPS Paraćin svoju podršku su dali Srpskoj naprednoj stranci.

- Na Inicijativu članstva i simpatizera SPS-a iz Paraćina, formirali smo inicijalni odbor za koji u ovom trenutku mogu slobodno da kažem da predstavlja tim sačinjenih od pravih socijalista, onih isitih koji su u prethodnmo period istisnuti iz staranke i čije ideje i razmišljanja nisu naišle na razumevanje čelnika ili ljudi koji trenutno čine rukovodstvo OO SPS – navodi se u saopštenju svih članova SPS-a iz Paraćina.

Kako se takođe navodi u saopštenju SPS ima “obavezu prema svim svojim članovima, sipmatizerima i građanima da se u svakom momentu bori za socijalnu pravdu, za jednakost u svakom pogledu”.

- Političku sliku Srbije, želimo da imamo u Paraćinu, jer smo ubeđeni da će preslikana politička situacija sa republike za našu Opštinu umnogome omogućiti bolji život svima nama – dodaju iz SNS-a.

Članovi ove partije se takođe pitaju “zbog čega rukovodstvo Oštinskog odbora SPS, obmanjuje članove, vrh stranke i građane opštine da nije deo u lokalnoj vlasti. Ovo je smatramo najbitnije pitanje, jer predsednik naše stranke Ivica Dačić svojim diplomatskim aktivnostima čini sve da podigne ugled Srbiji, dok Oštinski odbor u Paraćinu SPS-a podžava predsednika Opštine koji je svoju zemlju tužio Savetu Evrope” dodaju u saopštenju.

- Ukoliko smatrate da grešim demantujte da članovi Izvršng odbora SPS-a nisu na funkcijama: pomoćnika predsednika Oštine Paraćin, direktora Poslovnog centra, Direktora muzeja, sekretara fudbalskog saveza i u još mnogim odborima, komisijama – kažu u SPS-u.

- Koju funkciju obavlja i koga predstavlja predsednica foruma žena SPS u skupštini opštine pošto podržava vladajuću većonu, evidentno svojim glasanjem. Sa druge strane, u pitanju je osoba koja je na izbornoj listi DSPS-JS na prethodnim lokalnim izborima bila na trećem mestu, dok je istovremeno predsednica gradske mesne zajednice ali kao kandidat Demokratske stranke – navodi se takođe u saopštenju.

Iz SPS-a se takođe pitaju zbog čega su prostorije stranke SPS izgubile svoju namenu, pa se, kako kažu, tamo sada nalazi predstavništvo privatne firme, neki privatni fakultet.

- Zašto makar svojim nakaradnim učešćem u lokalnoj samoupravi ne radite ništa da sprečite nenamensko trošenje sredstava, zašto niste svojim zalaganjem doprineli da budu raspisani izbori u mesnim zajednicama, samo pitamo kome to ide u prilog – dodaje se u saopštenju, gde se takođe pitaju zbog čega je raskinut koalicioni sporazum Oštinskog odbora JS pošto j ena prethodnim lokalinim izborima bila odličan koalicioni partner.

Iz SPS-a takođe kažu daje cilj ove stranke jačanje i širenje socijalista.

- Od danas će na u funkciji biti sve društvene mreže gde ćemo građanima da se predstavimo kao Izvorni SPS. Za sve ljude koji ih ne koriste, a žele da nam se pridruže naćićemo način da se javimo – kažu.

- Ivica Dačić će potpisati Inicijalni Sporazum o saradnji sa povreništvom SNS, jer je naš cilj jasan a to je da svi zajedno sa svoim prijateljima, rodbinom, komšijama, stalnim aktivnostima, svakodnevno obveštavamo građane o svim poslovima lokalne samouprave, da svima objasnimo i pokažemo da Paraćin mora bolje, da Paraćin može bolje da živi, raste i razvija se – navodi se u takođe u saoptšenju svih članova SPS-a iz Paraćina.

#SPS

'